AmazonHub.ro – cum să minți fără să pari cretin

În ultima lună am început să primesc tot mai mult spam despre AmazonHub.ro, care-mi promit că mă voi îmbogății ca prin minune, dar nu înainte de a cumpăra cursul lor mega explicativ, realizat în urma a trei ani de activitate, cu zeci de produse vândute și încasări de peste 3 milioane de dolari.

Subiectul nu-i nou, cum de altfel nici tehnica lor penibilă de manipulare și vânzare nu este nouă. Despre hoaxul asta a mai scris Vali, Gabi și se pare că mai sunt și alți oameni care gândesc și înțeleg cum funcționează o mare parte din “comerțul online” cu diferite produse pe afară.

Întrebarea mea este cât se poate de simplă:

“Cum poti realiza incasari de peste 3 milioane de dolari, din zeci de vanzari cu niste produse de maxim 80 de dolari fiecare?”

Fie am învățat eu altă matematică, fie respectivii chiar sunt adevărate genii ce pot asigura în următorii 3 ani PIB-ul necesar Ministerului Educației, caz în care propun angajarea lor cât mai rapidă de către stat.

Și aș mai propune o chestie. Ai făcut 3 milioane de dolari? Sunt fiscalizați? Dacă respectivii tot susțin că au făcut 3 milioane de dolari în 3 ani de activitate, deși firma este înregistrată în 2017, propun ca organele abilitate, spre exemplu ANAF-ul, să facă un control fiscal serios.

Să mai menționez și de utilizarea logo-ului Amazon în scopuri comerciale?

Pasionat de IT, electronică și proiecte DIY?
Abonează-te la canalul meu de youtube!

5 thoughts on “AmazonHub.ro – cum să minți fără să pari cretin

 1. E destul de complicată situația din foarte multe motive.

  1. Cei sceptici care au scris articole și comentarii despre afacerea asta au crezut că e drop-shipping, adică faci comerț fără stoc. În schimb atât AmazonHub cât și Amazonienii vorbesc despre FBA(Fullfillment by Amazon), adică stocul stă în depozitele Amazon contra-cost.

  2. AmazonHub.ro și AmazonSetUp.ro sunt două chestii total diferite, dar unii au profitat de valul creat de ceilalți pentru a vinde și ei niște cursuri.

  3. Vânzările prin Amazon se pot face prin o mulțime de metode și nu cred că prezintă băieții în cursul lor o singură metodă care trebuie respectată pas cu pas.

  Iar în ceea ce privește legalitatea, eu cred că au făcut o firmă specială pentru cursul AmazonHub și nu lucrează cu aceeași entitate juridică pentru vânzări pe Amazon. Nu le iau apărarea dar nici nu contest faptul că vând. Oricum nu poți vinde prea ușor fără entitate legală, așa că toți care vând de ceva vreme au cu siguranță un LLC sau măcar un SRL în țară.

  Să presupunem totuși că au vândut de 3 milioane de dolari, să știi că nu e așa mult. O brutărie din Avrig, oraș cu 10.000 de oameni, are cifră de afaceri de 3 milioane de lei în 2016 https://www.listafirme.ro/boomerang-d.c.-srl-14518771/

 2. E suficient sa ne amintim ca exista o gramada de adepti ai Oliviei Steer incat sa ne dam seama cat de multi idioti cred tot ce apare pe internet.

Lasa si tu un comentariu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.