magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Am fost la Bloggers Lan Party 20 si nu m-am jucat nimic

Serios. Chiar nu m-am jucat nimic la Bloggers Lan Party. Pentru mine, editia cu numarul 20 a fost una strict pentru socializare, cunoscut persoane noi, stat de vorba cu diferite cunostinte si multa Cuba Libre.

Din punctul asta de vedere a fost extrem de fain deoarece am cunoscut persoane noi. O parte din ei m-au impresionat, insa de restul am fost destul de dezamagit. Voi intra in detalii ceva mai jos, deoarece nu-i chiar asa de rau.

Revenind la eveniment in sine am doar cuvinte de lauda. M-as putea rezuma la un simplu „Bravo!”, insa as vrea sa intru putin in detalii deoarece consider ca merita notate cateva chestii.

In primul rand, trebuie sa va plasez in timp si spatiu. Editia #BLP20, adica Bloggers Lan Party nr 20, a fost gazduita la Qreator by IQOS, in perioada 17 – 18 noiembrie 2018, anul domnului.

Qreator by IQOS dispune de un spatiu superb de vreo 500 metri patrati (posibil sa fie mai mare), unde inspiratia si creativitatea se intalnesc, isi dau mana, fac dragoste, danseaza, fumeaza si se joaca. Asta pana cand apare ascensiunea suprema de unde rezulta inovatie.

M-am dus cam departe? Cam asta am simtit eu in locatia respectiva. M-am simtit inspirat de arhitectura interioara, de decor si de tot ceea ce am vazut. Daca sunteti curiosi va recomand sa accesati site-ul oficial deoarece au un tur virtual al spatiului sau sa vizitati locatia propriu zisa.

In al doilea rand, felicitari voluntarilor care s-au luptat cu cele 300 si ceva de persoane prezente. Organizarea si administrarea unui astfel de eveniment nu este deloc usoara. Sunt o multime de lucruri care pot sa mearga gresit iar treaba lor a fost sa se asigure ca intreg evenimentul merge bine si ca toata lumea este ok. Eu zic ca in cea mai mare parte s-au descurcat exceptional iar o parte dintre ei chiar s-au implicat foarte tare.

Iar ultima multumire merge catre organizatori si catre sponsori. Evenimentul asta nu ar fi existat daca organizatorii nu erau incapatanati, perseverenti si visatori, iar fara sponsori nu putea ajunge la editia cu numarul 20.

Nu voi intra in extrem de multe detalii despre ce s-a intamplat la eveniment deoarece imaginile publicate pe retelele sociale vorbesc de la sine.

Oamenii s-au distrat, au experimentat jocuri Retro pe Arcade Machine, au savurat cate un Ursus Retro in pauze (cei mai curajosi s-au riscat la cateva pahare de Cuba Libre), au dansat in fata kinect-ului pentru a obtine un scor cat mai mare in Just Dance, si-au ridicat adrenalina cu FIFA19, NBA2k19 si Call Of Duty, si-au testat skill-urile de manageri in Football Coin si muuuuuulte alte jocuri. 20 de jocuri diferite!

Damn. Era sa uit de afterparty!

Personal ma bucur ca am reusit sa am contact cu evenimentul inca din faza incipienta. Am participat atat ca „atasat” al altui blogger, cat si ca invitat oficial, iar acest lucru imi ofera posibilitatea de a avea o privire de ansamblu si de a putea analiza evenimentul si evolutia acestuia din mai multe perspective.

Si ca tot am mentionat de analiza, am observat cateva chestii usor dezamagitoare. Oamenii care au fost prezenti s-au impartit in mare parte in 2 grupuri. Pe de o parte am avut invitatii oficiali (bloggeri, vloggeri, youtuberi, gameri, creatori de continut etc) iar pe de alta parte 150 de „fani” ai acestora care s-au inscris la o tombola.

Era imposibil sa ii cunosc pe toti cei 150 de fani, insa din cate am observat, o mare parte dintre ei nu aveau niciun fel de treaba cu gaming-ul si nici cu internetul. Poate ca asteptarile mele au fost prea ridicate, insa multi nu stiu care este este diferenta dintre un blog si un vlog, care este diferenta dintre gamer si youtuber, ce naiba e ala entertaiment sau ce face un creator de continut. Desi ii putem considera nativi digitali, nu au niciun fel de idee cum functioneaza internetul.

Am simtit o ruptura extrem de mare intre cei care mine, cei care sunt creatori de continut online, si restul oamenilor care au venit la eveniment avand impresia ca este un eveniment de gaming asemanator cu marile competitii de gaming de la Dreamhack sau Comic Con.

Sincer sa fiu, ma uitam la generatiile tinere si ma simteam ca un bunicut dezamagit ca astia mici nu stiu mai nimic. Mi se parea ca foarte multi au venit pentru premii, fara sa stie ca cel mai mare castig este de fapt networking-ul si relatiile pe care si le construiesc, lucru pe care cred ca l-au cred ca l-au cam ignorat.

Desigur, eu vorbesc acum in linii mari. Nu erau toti asa. Prin urmare, tot raul spre bine, deoarece daca unul ca mine reuseste sa influenteze macar doi dintre tineri, atunci viitorul suna mult mai bine. In special daca la randul lor vor deschide mintea altora si asa mai departe. Nihasa a zis o chestie asemanatoare despre un subiect politic. A avut dreptate. Se aplica pentru orice si tine de noi sa schimbam alti oameni care la randul lor vor schimba lumea.

Inchei aici articolul despre Bloggers Lan Party si le multumesc din nou organizatorilor, sponsorilor, voluntarilor si tuturor celor care au venit. Sper ca evenimentul sa-si continue traditia iar peste 10 ani sa ne revedem, in numar cat mai mare, intr-o atmosfera la fel de creativa si plina de energie.

Predau stafeta colegilor de la Diamoda, care au promis ca vor scrie despre eveniment, poate cu ceva mai multe detalii despre jocurile si activitatile care s-au desfasurat. Mai multe imagini de la eveniment gasiti in albumul publicat de catre colegii mei aici.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
One Comment

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.