magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ultrabook – Moft sau necesitate?

Daca ai citit articolul precent atunci stii ca m-am mutat in Bucuresti de cateva luni, daca nu, tocmai ai aflat. De asemenea, am mai mentionat ca as vrea sa-mi cumpar un trepied video, sa-mi schimb DSLR-ul dar si laptop-ul.

Din punct de vedere financiar inca nu stiu cand o sa fie moment ideal pentru a-mi garanta cele trei dorinte. Momentan trebuie sa am grija de facturi, chirie si mancare pentru a supravietui. Poate, cu putin noroc, reusesc sa fac cel putin o achizitie pana la final de noiembrie.

Partea buna este ca, cel putin pentru moment, am un venit stabil. Partea urata este ca am de rezolvat niste probleme cu dantura, motiv pentru care este posibil ca vitoarele achizii sa mai astepte, destul de mult. Totusi, in cazul in care ma decid, parca as incepe cu un achizitionarea unui ultrabook.

Am deja un laptop decent, cu o configuratie suficent de puternica. Are un procesor Intel Core i7-2760QM, 8 GB memorie RAM, accelerator grafic HD 6770M si un SSD Intel 530 de 180 GB. E un monstru destul de masiv, carcasa este realizata din ceva aliaj metalic si plastic ABS.

Problema este greutatea de circa 3 kg (4kg cu tot cu incarcator, cabluri si mouse), probabil peste 5 Kg impreuna cu toate rahaturile pe care le am prin rucsac. Prin urmare, vreau ceva mai usor si mai mic. un ecran de 13 inch, maxim 14 inch, preferabil IPS, sub 2 kg, nu neaparat la fel de puternic.

2 in 1 nu-i o solutie, desi un Microsoft Surface parca imi surade, insa un Ultrabook pare sa fie o alegere mai buna. Ce model de ultrabook ramane de vazut. M-am gandit chiar si la unul SH, cu un procesor din generatia 3 sau 4 de la Intel.

Mi se pare foarte interesant Dell Latitude E7440 second hand de la Diablos Computer, insa cu banii aia mi-as rezolva un mini studio pentru acasa (lumini, microfon, trepied). Daca sunteti curiosi, i-am facut review destul de recent. Il puteti vedea mai jos.

Un al model la care m-am gandit este HP EliteBook Folio 9470m. N-am apucat sa-l testez insa mi se pare interesant.

Ambele au ecrane de 14 inch, cantaresc sub 2 kg cu tot cu accesorii si au o constructie solida. E7440 este mai puternic, are un i7-4600U, 8 GB RAM, SSD de 256GB si ecran IPS Full HD, in timp ce Elitebook Folio 9470M este ceva mai slab, cu un procesor i5-3337U, tot 8 GB memorie ram, insa cu HDD de 320 GB si ecran TN LED in rezolutie 1366×768.

Principalul avantaj al lui Folio 9470M este pretul. 1499 lei vs 2375 lei. E o diferenta considerabila, care se simte in buzunar.

Un al treilea laptop pe care l-am luat in calcul este HP EliteBook 2170p, care e mai ieftin, la 1305 lei. Are insa ecranul de 11.6 inch, procesor i5-3427U, tot 8 GB RAM si un SSD de 120 GB.

Totusi, pana reusesc sa strang banii necesari, intrebarea „moft sau necesitate?” ramane valida.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.