Toti stim (daca nu, invatam acum) ca WordPress 3.5 (si versiunile precedente) vine cu o sumedenie de noutati si modificari bune. Pe langa toate acestea, securitatea este mult mai buna, dimensiunea instalarii este obscen de mare (parerea mea) si link manager-ul desi este inclus, acesta este dezactivat. De ce? Naiba stie! Cert este ca majoritatea dintre noi il folosim pentru a adauga alte site-uri/blog-uri la “blogroll”.

Deci pentru cei mai greu de cap, link mangerul este instrumentul prin care wordpress adauga link-uri pentru blogroll. Sau, pe scurt, daca tot e greu de inteles, link manger este blogroll-ul!

Acum, dupa ce termina toti programatorii si expertii in WordPress de ras sau injurat pe unul Ioan (al’ de scrie acum), o sa va arat, cu poze, ca la prosti, toti pasii pe care trebuie sa il faca nenea Gigi, pentru activare.

Pasul 1.

options-php

Plecand de la prezumtia ca te-ai logat deja in dashboard si ca ai cautat ca disperatul meniul “Links”, iti recomand sa te duci sus in bara de adresa, unde scrii urmatorul lucru:

https://adresa-blogului-tau.ro/wp-admin/options.php

Si apesi enter!

Dupa ce a intrat, urmezi pasul 2.

Pasul 2.

link_manager_enable_1

Daca ai procedat corect, browserul tocmai a accesat o lista mare de setari ale WordPress-ului. Faci scroll pe pagina asta pana gasesti optiunea “link_manager_enabled”. In caseta din dreapta o sa fie valoarea 0.

Inlocuiesti 0 si 1 si apoi faci scroll pana jos de tot si apesi Save changes.

Pasul 3.

Nu exista pas 3! Acum poti intra linistit inapoi in dashboard pentru a il adauga pe Costica, prietenul tau cel mai bun, care e blogger.