magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Airsoft6 – Cum să te joci responsabil? (P)

De cand ma stiu, in fiecare an, intre 6 si 8 septembrie se organizeaza Balciul Sfanta Maria din Brezoaele. Este deja o traditie locala ce dateaza de zeci de ani si reuneste comercianti din toata Romania. Pentru majoritatea copiilor este un motiv de bucurie suprema, deoarece isi pot cumpara pistoale cu aer comprimat, pusti si diferite jucatorii luminoase. Pentru parinti nu prea. Ar prefera sa mai creasca.

Probabil multi dintre noi am auzit de airsoft, un joc, sau mai bine spus, un sport, bazat pe simularea cat mai reala a conditiilor pe un camp de lupta, in care avem diferite scenarii de conflict, cu anumite misiuni si task-uri de indeplinit.

Nu stiu daca informatiile gasite de mine sunt cat se poate de corecte, insa din cat am putut afla, Airsoft-ul dateaza inca de prin anii 50, undeva in Asia de Est, devenind popular in America pe la inceputlui anilor 70 ca o alternativa mult mai serioasa si interesanta a Paintball-ului.

Desi este in sine un joc, Airsoft-ul nu este pentru oricine, ci doar pentru adulți. De ce spun asta? Deoarece chiar daca avem parte de niste replici airsoft ale armelor reale, care nu trag cu gloante ci cu proiectile non-metalice, mai exact cu niste bile airsoft din plastic, acestea pot provoca durere.

Ba chiar mai mult, in lipsa unui echipament tactic corespunzator, spre exemplu pantaloni airsoft, vesta tactica, haine airsoft sau chiar diferite accesorii airsoft omologate, ne putem rani partenerii de joaca.

Tocmai de aceea, cunoscatorii apeleaza la magazine de airsoft specializate, care au replici airsoft originale, consumabile airsoft de calitate buna si care stiu ce inseamna responsabilitatea.

helikon-tex

Personal n-am avut ocazia sa ma joc airsoft pana acum, insa imi doresc. Am cativa prieteni foarte pasionati de acest domeniu, care se organizeaza cu mult timp inainte, isi cumpara tot ceea ce au nevoie (este totusi un joc care implica ceva investitii, insa e pentru siguranta voastra), aleg o locatie, un mod de joc si apoi se distreaza.

I-am vazut pe multi dintre ei cu rani serioase, in special in zona mainilor si a fetei. Insa toate problemele astea puteau sa fie evitate daca utilizau echipament corespunzator, in special ochelari de airsoft ce sunt mult mai rezistenti si ofera o vizibilitatea mult mai buna atat ziua cat si noaptea.

Absolut totul este important in airsoft. Pana si gazul utilizat de pistoale airsoft trebuie sa fie gaz airsoft special, care nu este suficient de puternic pentru a provoca accidente.

Intamplator ma uitam pe youtube la diferite prezentari ale armelor de airsoft si am dat de canalul de youtube al magazinului Airsoft6. Mi s-a parut genial. Este probabil printre singurele magazine care profita de canalele de social media atat pentru a se promova cat si pentru a invata oamenii despre normele de siguranta si protectie. In opinia mea, ceea ce fac ei este cat se poate de admirabil.

Așa că nu uitați. Jucați-vă responsabil!

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.