magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Am nevoie de ambalaje din carton pentru magazin

Pentru cei care încă nu au aflat, anul trecut am lansat alaturi de un prieten un magazin online care activează în nișa de consumabile auto. Situația nu a fost tocmai roză deoarece am pornit la drum de la zero, cu o grămadă de idei, probleme de rezolvat și buget inexistent.

Lăsând la o parte discuțiile despre bani, proceduri legale și toate mizeriile prin care trebuie să trecem constant din postura de „antreprenori”, una dintre subiectele de discuție au fost ambalajele pentru livrarea produselor. In ce naiba împachetăm produsele înainte de a le livra?

Fiind încă la început, facem ceea ce fac și alții care se află în situația noastră. In cea mai mare parte reutilizam ambalajele de la furnizori, facem rost cum putem de cartoane cu dimensiuni relativ potrivite și ambalam așa cum putem.

Părerea mea, de fapt a noastră că suntem de acord în privința asta, este că avem nevoie de un stoc de vreo 100 – 200 de ambalaje, in 3 dimensiuni diferite, pentru a ambala mai ușor produsele pentru expediere.

De ce este important sa avem ambalaje din carton

In afara de a ne ușura munca mai vine cu un beneficiu care în opinia mea este mai important, faptul că oferă un aspect mult mai profesionist iar clientul cred că remarca acest aspect.

Una este să primești un ulei de mașină ambalat într-o cutie de cafetieră, umplut cu ce se poate pe acolo cat sa ii ofere mai multă protecție, alta este să ambalezi produsul într-o cutie nouă, potrivită că mărime și dacă se poate personalizată cu datele firmei noastre, sau măcar un scotch personalizat.

Sunt singur că înțelegeți perfect la ce mă refer. Diferența dintre cele două este vizibilă și cred că are un efect puternic asupra cumpărătorul. Branding puternic, impact puternic. Imaginea contează foarte mult, deși mulți clienții preferă cel mai mic preț în detrimentul aspectelor astea care țin de imagine.

Din cercetările pe care le-am făcut, există două tipuri de ambalaje care mi-au atras atenția, cutiile care sunt doar tăiate după dimensiuni dar necesita lipire și cutiile cu autoformare, care n-au nevoie de sigilare completă. Evident prețul dintre cele două este destul de mare însă aș prefera să cumpărăm cutii cu autoformare.

Arată mult mai bine, sunt mai groase și oferă protecție mult mai bună în timpul transportului.

ambalaje cu autoformare

E fain că eu vorbesc acum de toate locurile astea dar realitatea este că momentan nu ne permitem să facem investiția asta. Avem mult prea puține comenzi pentru a ne răsfață cu ambalaje din carton și scotch personalizat, însă le-am trimit celor de la ProPack o solicitare de ofertă.

In cazul in care primim o ofertă decentă pe care consideram că ne-o permitem, as vrea să cumpărăm 100 de ambalaje. Chiar dacă vom avea un singur model, adică o singură dimensiune, este un pas în față, un pas important.

ambalaje din carton

Cei de la ProPack Ambalaje nu au prețuri afișate pe site, însă cam știu unde se învârte piata și cam care sunt costurile de fabricare pentru majoritatea modelelor și dimensiunilor. Rămâne de văzut dacă vom colabora, cum vom colabora și cu cine. Totul depinde de preț și de bugetul pe care vom reuși să îl alocam in sensul asta.

Mai este și de luat in calcul faptul că firma se află în Alba, ceea ce implică în plus prețuri de transport. Dacă aveau o reprezentanță in București sau Târgoviște era mult mai avantajos pentru noi, atât în negocierile inițiale cât și in reaprovizionare.

Ba chiar mă gândesc că puteam să începem cu niste comenzi mai mici în loc să ne aprovizionam pentru câteva luni.

Oricum, dacă ai un business și ești în căutare de ambalaje faine, aruncă o privire pe siteul lor și vezi ce te încântă.

Spor la business!

 

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.