magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

AMD + ATI = LOVE!

Cine este AMD?

AMD este un acoronim pentru Advanced Micro Devices, o companie multinationala de origine americana, producatoare de procesoare (pe locul 2, dupa INTEL, conform WIKIPEDIA), placi de baza, procesoare grafice si PC-uri. In 2007 era pe locul 11 in topul producatorilor de semiconductoare, ceea ce inseamna ca aveau o piata extrem de mare si aveau profituri imense, chiar si fara vanzarea de procesoare, placi de baza si sau pc-uri. Totusi, compania s-a dezvoltat atat de mult incat a inceput sa activeze din ce in ce mai mult in productie de pc-uri, rami, placi video, servere, networking, etc.

Cine a fost ATI?

ATI vine de la Array Technologies Industry, o companie care proiecta si producea placi video din 1985. Din pacate aveau limitari destul de mari din punct de vedere al productie de componente, atat active cat si pasive (semiconductoare, condensatori, etc), asa ca trebuiau sa cumpere. Insa au facut fata ani la rand rivalilor de la nVidia, pana in 2006 cand au fost cumparati de catre AMD.

Mai multe informatii despre istoria celor doua mari companii, AMD si ATI, aflati pe net.

Screenshot 2014-03-10 09.49.06

Ce s-a intamplat dupa ce AMD a cumparat ATI?

In primul rand, AMD a decis sa pastreze in continuare brandul ATI, insa divizia a fost redenumita in AMD Graphics Group. Apoi si-au propus sa integreze la preturi relativ mici, placi video de ultima generatie direct sub capota procesoarele acestora. Asa au luat nastere APU-urile, care sunt formate din CPU + GPU in aceasi „cutie”.

Dupa multi ai si numeroase incercari, unele mai bune, altele nu prea, AMD au venit in sfarsit cu solutiile mult promise. Procesoarele Kaveri! Sunt super potente, au preturi accesibile, sunt montate in cele mai noi console de gaming si te scutesc de achizitonarea unor placi video dedicate. Cum asa? Au deja integrate cipuri grafice AMD Radeon R7 series.

Deci? You get it. Eu le-am testat. Sunt extrem de multumit si sper sa fac bani cat mai repede because i want it!

amd-kaveri-1-1920x1080
kaveri_overview_large
Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.