magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Aș vrea să dispară mizeria asta

În imaginea de mai jos puteți observa un screenshot al binecunoscutului site stiripesurse.ro, site care nu duce nici lipsă de trafic și mă îndoiesc că ar duce lipsă de bani, atât din campanii publicitare decente, cât și din diferite momente (să zicem) electorale. Nu știu. N-am informații. Doar presupun.

N-aș vrea să mă trezesc dat în judecată de către conducerea siteul, pentru afirmații nefondate.

16567A7E-88C1-40D4-9DCC-31C7906A1839

De fapt, nici măcar nu-mi pasă de unde fac bani. Ce mă deranjează in schimb sunt reclamele alea împânzite peste tot, care sunt prezente pe zeci, poate chiar sute de siteuri afiliate cu nume mari din presă.

Și nu mă refer la reclamele livrate prin Google Adsense. Alea sunt verificate și aprobate de către Google. Rar se întâmplă să treacă mizerii, span sau chestii ilegale.

Mă refer la reclamele publicate prin Taboola și alte rețele de Ads din zona gri a internetului. Acolo nu există nicio formă de control sau limită a tipului de reclamă furnizată.

Este o piață bazată pe scam, pe minciuni și clickbait, menită să capteze cât mai mult trafic pentru acțiuni care sunt de regulă ilegale.

Și acum vin o serie de întrebări pe care le am.

Cam cât de nepăsător să fi la adresa cititorilor tăi că să lași mizeria asta să ruleze pe site ani la rând?

Pentru ce? Pentru câțiva dolari, hai poate câteva sute lunar, in funcție de trafic?

Chiar nu putea supraviețui redacția aia de știri fără reclamele respective?

Nu se puteau găsi alte metode de monetizare mult mai decente, mai puțin deranjante și care să nu-ți manipuleze cititorii în a da click pe astfel de mizerii?

Evident că se poate. Totuși treabă asta, adică faptul că presa, după zeci de ani, rulează în continuare mizeria asta, spune niște lucruri evidente despre cât le pasă de fapt de publicul lor. Adică deloc.

Din același motiv vedem la tv sute de reclame la aloshop și alte siteuri, ba chiar diferite emisiuni, din sfera de „teleshoping”, care au ca public țintă persoane mai puțin școlite, influențabile, bătrâni în mod special.

Bunica mea și-a comandat telefonic câteva becuri cu baterii, la sume de peste 4 ori valoarea lor, în urma campaniilor de teleshoping. Cate astfel de cazuri sunt? Câți pun botul la reclamele cu bijuterii de lux, promovate la TV, unde prețul lor scade de la 5000 lei până la 500 lei, dar dacă suni ACUM, ți-l vindem la 299 lei pentru că suntem băieți buni?

Sunt mii de țepe care se dau in felul asta. Prin reclame și emisiuni susținute de către televiziuni și zeci, chiar sute de siteuri care fapt parte din rețeaua de advertisingului a fiecărui trust de media.

Este trist și hidos că astfel de lucruri se întâmplă. Tocmai de accea, la un moment dat, statul o să intre cu bocancii atât peste presă cât și peste creatorii de conținut, adică blogeri, vlogeri etc, pentru a impune niște reguli.

Dacă noi nu avem bunul simț să ne reglementăm singuri, o să o facă statul. Cel puțin unul dintre motive o să fie cel evidențiat de mine.

Nu-i vorba de cenzură, ci doar de bun simt.

Mai jos aveți un alt exemplu de la ProTV

FB21380D-9575-4F10-B0C9-4F4204EF8E1B

Îmi poți susține munca printr-o donație directă pe Ko-Fi, sau achiziționând produse de la eMag și PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
4 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.