magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Bandă LED în bucătărie. Cât de simplu se montează?

Nu mai știu exact ce cautăm, însă am nimerit din senin pe site-ul Leroy Merlin unde am pus ochii pe un kit de banda LED. Nimic fancy, un LED strip cu lumină caldă, mic de 50 cm și alimentat de 3 baterii R6. Probabil că se poate achiziționa și din alte magazine de profil însă nu mi-am bătut capul prea tare.

Kit-ul vine ambalat într-o cutie mică de carton care conține banda LED propriu zisă, un suport de baterii și un manual de utilizare.

kit bandă led, suport si manual cu instructiuni

Suportul este realizat din material plastic ușor opac. Pe partea din spate are un capac ce se îndepărtează prin glisare și poate acomoda 3 baterii de tip R6 la 1,5 volți fiecare.

Capac suport de baterii banda led montarea bateriilor in suport - kit banda led

Suportul are un fir de circa 15 cm dotat cu o mufă conectoare cu 4 găuri mici. Este suficient să înfigeți banda LED, său mai bine zis cei 4 pini în mufa conectoare, iar dacă întrerupătorul de pe suport este în poziția de pornit, banda se va aprinde.

Cum se montează o bandă LED

Inițial m-am temut că este o procedură complicată. Credeam că trebuie să cumpăr ceva andezit special pentru lipit, însă când am ajuns în magazin am realizat că majoritatea benzilor LED vin cu autoadeziv pe spate. Este suficient să masori bine unde vrei să lipești banda LED, să desfaci câte puțin din filmul de protecție și să aplici oleacă de presiune pentru a se lipi. După câteva minute trebuie să aveți un rezultat asemănător cu cel din imaginile de mai jos.

banda LED in timpul procesului de lipire banda led lipita sub mobila de bucatarie

Cum prindem suportul pentru baterii

Exact la fel! In pachet găsim o bucățica mică de bandă dublu adezivă pe care o putem utiliza pentru a lipi suportul direct de perete sau tot de mobilă. Totuși, înainte de a lipi capacul am găsit și o soluție de compromis în ascunderea suportului în dulap. Deci exista alternative!

Capacul suportului de baterii lipit de faianta

Apoi am făcut câteva teste să văd cum arata cu lumina pornită și pe întuneric. Imi e clar, becul în bucătărie o să fie aprins doar atunci când o să am neapărat nevoie de el, în rest o să utilizez banda asta cu leduri.

Test banda cu LED, suport ascuns in dulap Test banda cu LED pe întuneric, suport ascuns în dulap

La final m-am decis să montez suportul de baterii într-un loc cât mai ușor de accesat, asa ca l-am lipit direct pe faianță în coltul din dreapta sus.

In concluzie, pot spune că este o achiziție foarte ieftină, costă numai 20 lei dar mi se pare super faină!

Mi se pare atât de faină încât am cumpărat o a doua bandă, ceva mai mare de 150 cm pe care am montat-o în spatele biroului. Voi scrie în curând și despre respectiva.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.