software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Am facut putin cable management pentru birou

cable management birou

Nu toata lumea stie ce este acela cable management sau wire management. Tocmai de aceea, inainte de toate, simt nevoia sa ofer o scurta explicatie privind aceasta terminologie.

Cable management“, cunoscut si ca “wire management“, se traduce direct ca “management al cablurilor/firelor”. Termenul se refera la aranjarea firelor si cablurilor dintr-o instalatie sau un ansamblu de componente.  Spre exemplu, in interiorul unei carcase pentru calculator se poate realiza wire management. Adica toate acele fire care interconecteaza componentele pot fi aranjate intr-un mod cat mai estetic, preferabil sa fie ascunse in spatele unor panouri sau alte elemente ale carcasei.

In ceea ce priveste realizarea unui cable management pentru birou (prin birou ma refer la masa pe care iti asezi monitorul) firele pot fi asezate si eventual mascate, pentru a lasa la vedere doar anumite portiuni care nu pot fi ascunse.

In cazul meu, intreaga aventura de cable management a pornit de la mănunchiul de fire de alimentare ce traversau tot spatele biroului pentru a-mi alimenta cele 2 monitoare, unitatea centrala si sistemul audio. De cele mai multe ori mi se intampla sa agat cu piciorul unul dintre acele cabluri, sa il trag dupa mine sau chiar sa misc monitoarele. Cum am rezolvat problema?

Am luat un prelungitor obisnuit care contine 5 prize schuko, o surubelnita, o bormasina si cateva suruburi autofiletante. Initial am vrut sa prind prelungitorul pe partea inferioara a blatului, in zona laterala din stanga (deoarece acolo e peretele). Apoi am realizat ca nu-i tocmai o solutie buna sa introduc stecherele de sus in jos deoarece nu toate sunt la fel de stabile si ar putea sa cada.

M-am gandit apoi ca este mult mai bine sa-l prind intr-o parte, direct pe muchia din spate a biroului, cum vedeti in schita de mai jos:

schita priza

Solutia era buna si efecienta, numai ca prelungitorul de care dispun eu are suruburi cu prindere din spate, nu din fata asa cu m-am asteptat. Daca il prindeam de birou nu as mai fi putut sa ii montez fata. Poate doar cu superglue.

Am venit cu alta solutie. Am desfacut prelungitorul pe jumatate si am incercat sa-l prind cu autofiletante de o bucata de lemn. Din pacate n-am avut suruburi mai mici de 5 cm in lungime, asa ca am fost nevoit sa il prind cu sarma din otel de 2.5 mm, stransa bine de lemnul respectiv. Dupa aceea am taiat excesul de lemn care nu era necesar si am prins lemnul de partea din spate a biroului (perpendicular pe muchie, in paralel cu unul dintre picioarele biroului)

Astfel, in loc sa am 5 fire pozitionate aiurea in spatele biroului, am unul singur, cel al prelungitorului. Restul firelor sunt suspendate in aer, in spatele biroului, unde stau prinse cu bratari autoblocante.

2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.