magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cadou eMAG? Aveti grija la SCAM prin SMS.

In dimineata asta, am stat putin de vorba cu mama si observ ca primeste un mesaj dubios. Partea buna este ca telefonul, un Realme 7 Pro, a marcat automat mesajul ca fiind SPAM si la bagat in blocklist.

Fain asa! Nu stiam ca Android are un sistem de detectie automat.

spam mesaj cadou emag

Am intrat in istoricul de mesaje blocate si am avut o surpriza. Erau 3 astfel de mesaje.

mesaje scam emag

 

Stiam ca lucrurile astea se practica. In Romania nu exista legislatie care sa puna la punct achizita de cartele, plus ca, pe internet poti efectiv sa trimiti mesaje in bulk, direct online, fara sa ai nevoie de un numar de telefon sau de un telefon.

Prinde treaba asta? Absolut! Sunt foarte multe persoane, in special persoane in varsta, suficient de naive cat sa deschisa link-ul respectiv si sa isi lase datele personale.

Eram curios sa vad care este mecanismul din spate. Ce fel de date sunt solicitate si sub ce forma se intampla frauda. Cel mai probabil, iti promite un premiu dar pentru al revendica este necesar sa platiti o suma relativ mica de bani.

Sau poate ca iti solicita datele de login ale contului eMAG, ca pe viitor sa poata plasa comenzi din contul tau dar la adresele lor. Naiba stie! N-am putut sa verific deoarece Google Chrome, Microsoft Edge si nici macar Mozilla nu vor sa deschisa link-urile respective. Mai existau solutii pentru a incerca sa vad continutul link-ului respectiv insa nu mi-am batut capul.

Inca o chestie pentru naivii care vor acuza ca e vina eMAG. Nu. Nu este vina eMAG. Ba chiar fac eforturi mari pentru combaterea fraudei, atat din marketplace cat si extern.

 

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.