N-aş vrea să mint, însă dacă îmi aduc bine aminte, prima dată am accesat internet-ul undeva prin anul 2001. Pe vremea aia conexiunile acasă erau ceva ultra scump şi se realizau în general prin dial-up. Nu oricine îşi permitea să piardă o noapte întreagă pe mIRC sau alte comunităţi obscure de oameni (obscure la propriu raportate la prezent).

my first timePrin 2005 situaţia era mult îmbunătăţită, iar asta era vizibil clar în oraşe. În vremea aia primeam de la prieteni diverse cd-uri cu software piratat, muzică, puţin porn şi tot felul de fişiere text de pe DC++ cu tot felul de informaţii de la “cum să-ţi dresezi câinele” până la “html pentru începători”.

Toate astea mi-au stimulat şi mai mult interesul pentru crearea de conţinut, aşa am ajuns să-mi fac primul blog.

Chiar îmi aduc aminte de o fază destul de amuzantă de prin 2004. Îmi plăcea să bântui folderele Windows-ului şi Program Files-ul în căutarea de fişiere HTML. Apoi le deschideam în notepad şi mă uităm cu mare admiraţie la codul împrăştiat cu atât de multă logică. Totul avea sens, însă eu n-aveam nici un fel de experienţă.

Uite aşa am ajuns la liceul Tărtăşeşti pe specializarea de Tehnician Operator Tehnică de Calcul, iar după 10 ani eu încă nu ştiu programare la nivelul dorit. Hardware-ul a fost prima mea dragoste.