software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Care este justificarea preturilor mari la anumite medicamente

Zilele trecute am fost la o farmacie și am cumpărat niște medicamente. Am rămas surprins când mi s-au cerut 75 RON pentru numai trei medicamente. Și nu am cumpărat mare brânză, un probiotic, un analgezic și niște vitamine.

Cele 3 medicamente cumparate
Cele 3 medicamente cumparate

Ce mi se pare destul de absurd este faptul că probioticul și vitaminele sunt mai scumpe decât analgezicul. Aparent e foarte ieftin sa te droghezi, însă foarte scump să cumperi Vitamina C.

Am încerci să-mi dau singur un răspuns, din păcate nu mă pricep la chimie suficient de mult încât să îmi dau seama care sunt costurile de producție. Cred ca in momentul de față cerința pentru analgezice este mult mai mare decât cea pentru vitamine. Asta este singura explicație logică pe care am găsit o pentru prețurile mai mari ale vitaminelor. Îmi este greu să cred că vitamina c, indiferent de forma în care se află, este mult mai scumpă decât un analgezic.

In orice caz, mi se pare destul de amuzant că este mult mai ieftin să îți cumperi analgezice, pe care le putem considera droguri, intr-o formă ușoară desigur, decât să îți cumperi vitamine. Sunt de părere că suplimentele alimentare, vitaminele, ca și toate medicamentele din această clasă, trebuie să fie cât mai ieftine, poate chiar gratuite, accesibile tuturor.

Am aceeași părere și despre prezervative dar și despre medicamente menite să vin de ce anumite boli foarte ușoare. Sunt absolut convins că oamenii care lucrează în industria farmaceutică nu vor fi de acord cu mine. Voi ce părere aveți?

One Comment

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.