magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Carmageddon – din vremuri de mult apuse

Astazi doresc sa va povestesc putin despre prima mea experienta in materie de jocuri video pentru PC. Mai exact despre primul joc pe care l-am incercat pe un computer. Nu e Pac Man sau Quake, nici macar Mortal Kombat sau jocuri de carti, ci Carmageddon, un joc video din 1997 inspirat din filmul Death Race 2000.

Acest joc a fost produs de Stainless Games si publicat prin Interplay si SCi, insa in mod cert nu va intereseaza asta prea mult. Totusi trebuie mentionat ca a este primul si cel mai violent joc din genul sau. Iar in categoria asta intra si GTA, insa mult mai tarziu deoarece seria GTA a fost inspirata din Carmageddon.

Sunt sigur ca printre cititorii mei se numara si cativa nostalgici care inca ar juca asa ceva. Nu avea o grafica exceptionala, insa in anii respectivi nu prea se punea atat de mult accent pe asta ci pe gameplay. Jocul nu reusea sa impresioneze nici macar printr-un storyline bun, insa gameplay-ul te facea sa nu te mai ridici cu orele din fata computerului.

Tot ceea ce trebuia sa faci este sa termini cursa inainte de a iti expira timpul, iar pentru a creste limita respectiva, era necesar sa aduni bonusuri, distrugi cat mai multe masini inamice sau sa provoci un adevarat carnagiu pe soselele digitale, lovind cat mai multe persoane cu masina.

Cursele aveau loc in diferite locatii industriale sau orase, iar daca nu erai atent chiar te puteai rataci suficient de mult pentru a pierde cursa.

Jocul a fost cu siguranta unul dintre cele mai controversate de pe piata, acesta chiar a fost interzis in Germania si pentru o scurta perioada de timp in UK. Prima versiune a jocului chiar a fost cenzurata, oamenii fiind inlocuiti cu zombie si roboti, iar sangele cu “green blood” si ulei in cazul robotilor.

Imi aduc aminte ca am fost foarte amuzat cand am jucat versiunea cenzurata. Avand doar 11 ani, era evident ca doream sa provoc distrugeri in masa si sa lovesc in mod repetat cat mai mult pietoni, nu zombie cu sange verde.

In timp s-au dezvoltat multe, seria Carmaggedon s-a marit, a aparut seria GTA si o multime de shootere extrem de bune. Insa nostalgia a ramas si nu dispare niciodata. Evolutia este perfect naturala si ne surprinde placut de cele mai multe ori.

Chiar anul viitor se planuieste un remake al jocului Carmaggedon, un remake pe care vreau sa il vad neaparat in inventajul celor de la GamesLine.

Acest articol participa la campania “Primul joc pe calculator” organizata de Blogal Initiative si GamesLine.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.