magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cât mă costă independența de a locui singur în Bucuresti

Foarte puțini dintre oamenii care îmi accesează blogul știu că nu sunt născut și crescut în București. Iar acest lucru se datorează în primul rând modului în care m-am adaptat și am încercat să fac față mutării în acest oraș.

Trebuie să recunosc, Bucureștiul nu este tocmai prietenos cu cei care vin din provincie. Încă de la început am realizat că trebuie să faci câteva compromisuri și că este mult mai ușor să te muti dacă ai câțiva prieteni aici deoarece poți trece prin diferite circumstanțe în care ai nevoie de ajutor.

În ceea ce privește compromisul sunt extrem de multe de spus. Probabil că aș putea scrie un întreg articol despre sacrificiile pe care unii dintre noi ajung să le facă pentru a se muta aici. Dacă ai locuit într-o zonă rurală timp de 20 de ani, ești obișnuit cu intimitatea oferită de propria ta curte și casă, propriul tău spațiu verde, legume și fructe proaspete, apă din propria fântână, siguranța oferită de familie (aka stau la mama deci nu plătesc facturi) și multe altele.

După ce te muți, multe dintre lucrurile menționate mai sus devin compromisuri pe care le faci pentru a locui în Bucuresti.

Cât mă costă independența de a locui singur în Bucuresti
photo credit: Got Credit Credit via photopin (license)

De câți bani ai nevoie ca să locuiești în București?

Acest lucru depinde de prietenii pe care ii ai și de stilul de viață pe care vrei să îl duci. In general, dacă vrei să locuiești singur, poți închiria o garsonieră pe la 800 – 1000 lei, într-o zonă mai ieftină a Bucureștiului.

În Berceni (Sudului, Obregia, Brâncoveanu, Luică etc) preturile se situează pe la 1000 lei iar facturile ajung undeva pe la 200 – 300 lei lunar în funcție de anotimp, de tipul de încălzire, de cât de mult abuzezi de aerul condiționat etc.

Internet, telefonic și transport în comun? Cam 100 lei pe lună.

Din experiență am realizat că 50 lei sunt în general suficienți pentru a pregăti de mâncare întreaga săptămână. Prin urmare, dacă nu vrei să mănânci în oraș și ești atent la ce cumperi, costurile pentru mâncare vor ajunge pe la 400 – 500 lei în fiecare lună.

Facem un calcul? 1000 lei chirie + 300 lei întreținere + 100 lei internet, telefon și transport + 400 lei mâncare = 1800 lei.

Cam atât mă costă pe mine independența.

Există și alternative mai ieftine, cum ar fi împărțirea chiriei și a cheltuielilor cu alte persoane. Din estimările mele ai putea scăpa mai ieftin cu circa 300 – 500 lei, în funcție de locație, de costuri și de prietenii cu care alegi să împarți costurile.

Se poate trăi în București cu un salariu de 1600 lei net? Da. Însă nu o să fie extrem de plăcut, în special dacă ești fumător sau ești obișnuit să cheltui mult. Ca să nu mai spun de diferite achiziții pe care vrei să le faci. Poate vrei să renovezi camera în care locuiești, sau poate vrei să îți cumperi haine, un telefon nou, un laptop etc.

Partea bună? Dacă vrei să muncești poți câștiga destul de bine. Important este să lucrezi într-o companie unde poți progresa profesional. Nu îți recomand să stagnezi într-un loc comod pe un salariu călduț care îți oferă senzația de siguranță.

E posibil ca la început să fie foarte greu și să treci prin diferite momente în care pur și simplu vrei să renunti la tot și să te întorci înapoi la țară.

Am trecut prin asta de două și am considerat că era cea mai bună decizie pe care o puteam face în momentul respectiv. Privind înapoi, tind să cred că m-am înșelat și că trebuia să lupt mai tare, să mă impun, să cer mai multi bani pentru munca pe care o făceam, ca să mă pot muta singur.

Take a fucking challenge. Învață chestii noi, progresează din toate punctele de vedere iar viața ta se va schimba considerabil.

Și dacă tot am vorbit despre independență și prieteni care iți pot oferi o mână de ajutor, Andra are nevoie de 30 000 euro pentru o operație care ii va schimba viața.

https://gogetfunding.com/medical-costs-66/

 

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.