magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cateva sfaturi pentru securitatea IT

img_01

Securitatea in zilele noastre este una din cele mai importante lucruri. O singura parola compromisa te poate duce in faliment, seca toate conturile bancare sau realiza lucruri mult mai rele. Din aceste motive, chiar si altele, este recomandat sa va blindati conturile cu parole bune pe care sa le tineti ascunse de ochii indiscreti.

Securitatea datelor dumneavoastra depinde de cateva detalii simple. Detalii pe care le voi mentiona si explica in cele ce urmeaza.

  • Utilizarea caracterelor non-alfabetice

Majoritatea utilizatorilor evita utilizarea caracterelor de acest fel, mai ales in cadrul parolelor. Folosirea acestor caractere, combinate cu cele alfa-numerice, duc la sporirea gradului de dificultate al parolei. In acest fel creste si securitatea datelor dumneavoastra. Bineinteles, site-ul respectiv trebuie sa accepte folosirea caracterelor non-alfabetice.

  • Folosirea stigmatelor

Combinarea/Convertirea poreclelor, datelor personale si a diferitelor fraze pentru a obtine o parola. In acest fel parola devine nu doar usor de retinut, ci si excelent de buna. De exemplu: “Fac blogging de 2 ani.” devine “fbd2a.”

  • Schimbarea regulata a parolei

In cazul in care nu puteti pastra confidentialitatea parolelor cand va accesati conturile, sau daca va logati des de la calculatoare publice (scoala, sala de internet, job sau prieteni) va recomand schimbarea parolei. Prin logarea de la calculatoare publice (sau de la calculatoare fara antivirus) va expuneti in mod direct riscului de a cade prada keyloggerilor, hackerilor si asa mai departe. Din acest motiv este recomandata schimbarea parolei in mod regulat, preferabil la maxim 3 luni (chiar si mai des).

  • Atentie la Phishing

Phishig-ul este o metoda foarte folosita de a fura parolele. Consta in reproducerea foarte fidela a unui site cunoscut si atragerea persoanelor acolo. In momentul in care persoana incarca sa se logheze o sa primeasca o eroare, in acel moment parola lui este salvata (furata). Va recomand logarea doar pe siteuri in care aveti incredere si deschiderea emailurilor doar de la persoane cunoscute.

Pe langa aceste mici sfaturi pentru securitate pe care am vrut sa le prezint mai detaliat, mentinez pe scurt si alte aspecte de care trebuie tinut cont:

  • debifarea optiunii de memorare a parolei cand nu sunteti pe propriul PC
  • crearea unei „dischete” de resetare a parolei (in cazul windows) sau folosirea unui generator de parole
  • folosirea unui memorator de parole independent de internet (eu prefer hartia)

Ah! Aveti grija, sa nu furati articole la cei de la HQSOLUTIONS! (chiar daca specificati sursa)

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.