software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ce facem cu emisia Free-to-air (FTA)?

Fara sa ma leg prea tare de scandalul dintre Voiculescu, Intact si stat, imi pun intrebarea urmatoare: Ce facem cu emisia Free-to-air (FTA)? Stiti voi, emisia in eter, pe baza de unde, relativ gratuita, care se prinde din Timisoara pana la Constanta.

Desigur, multi dintre noi o sa zicem: “ma doare in pula, am cablu/antena de satelit”.

Ei bine, poate ca tu ai, dar te-ai intrebat vreodata cam cati nu au?

Grupul RCS & RDS avea in jur de 1 milion de abonati la servicii de televiziune prin satelit si 1.3 milioane la de abonati la televiziunea prin cablu. Sa zicem ca sunt 2.5 milioane de romani care au abonamente la servicii de televiziune. Poate chiar 3 si putin daca adaugam restul companiilor de profil din tara.

Ce facem cu restul romanilor?

Antena 1 risca sa piarda licenta de emisie in eter iar Prima TV merge din joi in paste. In afara de astea doua mai avem Pro TV, TVR 1 si 2 si… Realitatea? Posibil sa existe si un post de muzica. Cireasa de pe tort e ca din 17 iunie 2015 emisia analogica o sa fie incetata! Exact, incetata!

Furnizarea pe cale terestra a programelor TV existente in format analogic nu o sa mai fie posibila. Restul milioanelor de romani vor fi obligati ca de anul viitor sa-si cumpere televizoare noi pentru a putea receptiona si decoda noile semnale digitale de tip DVB-T.

Oare stie nea Ion de pe munte de tranzitia de la Analog TV la DVB-T? Oare a fost informat despre ce inseamna sau cum il afecteaza asta? Nu stie. Nimeni nu la informat de asa ceva!

Personal cred ca cei care trebuiau sa asigure o tranzitie cat mai corecta si informare in acest care sunt oamenii de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii, pe care probabil ca ii doare in fund.

6 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.