O petrecere geniala! Desigur, ai nevoie de o piscina, un dj, muzica buna, sute de invitati si mii de sticle de bautura. Iar toata astea costa probabil destul de mult, insa dupa ce vezi filmul Project X si clipul de mai jos sigur o sa spui ca merita investit in asa ceva.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=D-wxnID2q4A]

Ce este un lichid non newtonian?

Un lichid (sau fluid) nenewtonian este o substanta in forma lichida care nu respecta legile lui Newton asupra vascozitatii. In mod normal, pentru lichidele obisnuite avem o tensiune tangentiala si o viteza de deformare cu o variatie liniara. In schimb, lichidele non newtoniene, care nu respecta aceasta lege, au parte de o variatia crbilinie. Exista o mare variate de anomalii privind comportamentele lichidelor, toate sunt dependente de viteza de deformare si de timp.

Sunt absolut sigur ca o mare parte dintre voi n-au inteles nimic din ce am spus, asa ca am sa incerc sa ofer si o explicatie mai simpla. Lichidele de genul asta pot fi colorate dupa preferinta, insa toate se supun unei reguli simple. Cu cat le lovim mai tare, cu atat devin mai vascoase.