magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ce poti face cu 8000 litri de lichid non newtonian?

O petrecere geniala! Desigur, ai nevoie de o piscina, un dj, muzica buna, sute de invitati si mii de sticle de bautura. Iar toata astea costa probabil destul de mult, insa dupa ce vezi filmul Project X si clipul de mai jos sigur o sa spui ca merita investit in asa ceva.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=D-wxnID2q4A]

Ce este un lichid non newtonian?

Un lichid (sau fluid) nenewtonian este o substanta in forma lichida care nu respecta legile lui Newton asupra vascozitatii. In mod normal, pentru lichidele obisnuite avem o tensiune tangentiala si o viteza de deformare cu o variatie liniara. In schimb, lichidele non newtoniene, care nu respecta aceasta lege, au parte de o variatia crbilinie. Exista o mare variate de anomalii privind comportamentele lichidelor, toate sunt dependente de viteza de deformare si de timp.

Sunt absolut sigur ca o mare parte dintre voi n-au inteles nimic din ce am spus, asa ca am sa incerc sa ofer si o explicatie mai simpla. Lichidele de genul asta pot fi colorate dupa preferinta, insa toate se supun unei reguli simple. Cu cat le lovim mai tare, cu atat devin mai vascoase.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.