magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cele mai ieftine laptop-uri : AMD vs INTEL

In oferta curentă a retailer-ului eMAG exista peste 249 de modele de laptop-uri. Astăzi mi-am propus să vă scriu câteva rânduri despre cele mai ieftine laptop-uri din ofertă. Pentru a face asta am ales un laptop cu procesor Intel și un laptop cu procesor AMD.

amd vs intel

Mai exact, laptop-ul Acer Aspire ES1-511-288X (979 lei) cu procesor Intel și Lenovo IdeaPad G505 (1099 lei) cu procesor AMD. Ambele au o diagonală de 15.6 inch, procesoare dual core, 2 GB RAM și un spațiu de stocare de 500 GB. Însă care sunt diferențele?

Dacă tot am spus că ambele au 15.6 inch, o să vorbesc prima data despre ecran. Atât Acer cât și Lenovo au ales să implementeze ecrane LCD LED cu rezoluția de 1366 x 768. Diferență dintre cele două fiind faptul că Acer a preferat să implementeze un coating Anti-Glare peste ecranul lucios CineCrystal. Lenovo a lăsat un ecran Glare, fără să îi pese prea mult de reflexiile nedorite, mizând pe o reproduce cât mai fidelă a culorilor.

La capitolul conectivitate ambele stau foarte bine, fiind dotate cu mufă LAN, wifi și bluetooth. Acer dispune de o ieșire audio, o mufă HDMI, 2 mufe USB 2.0 și una USB 3.0. Lenovo are o ieșire audio, HDMI, o sigură mufă USB 2.0, doua USB 3.0 și dar și ieșire VGA.

Ambele au carcase realizate din plastic și o greutate apropiată. Acer are 2.4 Kg iar Lenovo are 2.6 kg, diferența dintre cele două fiind cauzată probabil de către acumulatori. 4 celule Acer și 6 celule Lenovo.

Am păstrat pentru final cea mai interesantă parte, procesoarele. Acer a ales să implementeze un procesor Intel Celeron N2830, cu 2 nuclee ce urcă până la 2160 MHz, în timp ce Lenovo a ales AMD E1-2100, tot dual core dar cu frecvențe de numai 1000 MHz cu o placa video HD 8210.

Din păcate ambele au placi video integrate extrem de slabe. Deci nu! Nu sunt capabile să ruleze jocuri. Pur și simplu nu au fost făcute pentru așa ceva. Partea bună e că autonomia acestora poate depăși cu ușurință 4 ore, ajungând chiar și la 5.

Absolut tot ceea ce am scris mai sus este irelevant fără o notă personală, tocmai de aceea vă spun sincer că nu aș da banii pe asa ceva. Nu vă lăsați prostiți de cel mai mic preț de pe piața.

laptop ieftin acer 999 leiO alegere mult mai bună, cel puțin pentru mine, este laptop-ul Acer E3-111-C5FN la 999 lei.

Are o configurație similară însă este de numai 11 inch și are un un procesor Quad Core la 1.83 GHz. Ah, iar la 1.28 kg cum sa nu-l iei peste tot?

E un laptop superb pentru bloggeri.

Deasemenea este total irelevant dacă procesorul este Intel sau AMD, în special la un buget ca astă. Atât AMD cât și Intel fac procesoare extrem de bune.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.