magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Avem nevoie de consiliere psihologica gratuita?

living-with-addiction-and-mental-disorderAtunci cand mi-am redeschis blogul personal intentionam sa abordez articole legate de tehnologie, gaming, muzica si film, evenimente la care merg si anumite lucruri legate de marketing & co. Am incercat sa-mi pastrez frustrarile departe de online, insa cu timpul am simtit nevoia de a introduce categoriile „Personal” si „Random Crap!”. Aici public tot felul de articole. Articole ce nu manifesta neaparat un interes pentru cititorii mei, insa care ma ajuta sa fac fata in anumite zile cand simt nevoia sa ma descarc.

Totusi sa lasam lunga si plictisitoare introducere la o parte si sa „tratam” mai atent titlul pe care l-am ales. „Consiliere psihologica gratuita?”. Avem sau nu nevoie de asa ceva?

Am cunoscut multi oameni care sunt de parere ca pshilogii sunt doar niste fraieri care fac bani de pe urma celor usor influentabili. Consider ca judecata lor este usor naiva (incerc sa nu fiu rau) si habar nu au cum functioneaza „psihicul uman”. De ce? Pentru ca e mai usor de zis ceva decat de asumat. Iar problema asta o puteti vedea in viata de zi cu zi oriunde priviti. Indiferent ca-i acasa, in familie, la locul de munca, intr-un parc sau intr-o scoala, majoritatea incerc sa fuga de responsabilitati, mai ales cand sunt insarcinati cu luarea deciziilor.

Tocmai de aceea cred ca-i bine ca profesorii sa fie din ce in ce mai pregatiti in ceea ce priveste psihologia. Este foarte importat sa gandim pozitiv si sa ni se reaminteasca lucrul asta in fiecare zi, in special cand inca suntem in bancile scolilor. Insa e fix cum spuneam. E mai usor de zis decat de facut. O mare parte din profesorii pe care i-am avut s-au dovedit a fi pragmatiti si negativisti, nu veseli si optimisti. Chestia asta nu m-a influentat prea tare deoarece am ales sa ii ignor sa nu caut modele in viata. De ce? Pentru ca oamenii in general fac greseli, iar atunci cand iti alegi un model pe care il „venerezi”, o sa faca un lucru care nu iti place si te vei simti dezamagit.

Toate nuantele astea, starile pe care le avem, se transpun atat mental cat si fizic. Unii dintre noi sunt calmi, altii sunt foarte agitati, energici, poate chiar nervosi sau violenti. Altii se simt rau si slabiti, cam asa apare oboseala cronica de care din ce in ce mai multi suferim). Un lucru e cert, indiferent de viata pe care o duci, influenta psihologica pe care oamenii o exercita (voit sau nu) asupra altora se reflecta dincolo sa moment. Orice lucru, indiferent de natura lui, are un impact psihologic simtit mai mult sau mai putin.

Iar aici revin la intrebarea care ma framanta. Avem sau nu nevoie de consiliere psihologica? Eu zic ca da. Indiferent ca vorbim cu un prieten care doar ne asculta, sau cu o persoana la care cautam sfaturi, ceea ce cautam de fapt este consiliere. Chiar daca multi dintre noi nu vad discutia respectiva consiliere, fix asta e.

Nu sunt la curent cu situatia in care se afla invatamantul, insa fiecare liceu (nu spun scoala) trebuie sa aiba cel putin un profesor de psihologie ultra pregatit. Un profesor care sa fie acolo pentru a-si consilia elevii atunci cand este nevoie. Deasemenea cred ca fiecare dintre noi trebuie sa avem acces la servicii de consiliere psihilogica gratuita, asigurata de catre stat prin banii pe care angajatorii nostri ii platesc in fiecare luna, odata cu asigurarea de sanatate si restul taxelor absurde.

Avem nevoie de asta pentru a face fata stresului cumulat in fiecare zi. Altfel vom ajunge o planeta plina de nebuni.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.