magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Controlorii RATB se impun prin forță, înjurături și amenințări

Sa fie oare transportul gratuit o problema atat de mare pentru bugetul capitalei? Desi nu o simpatizez pe Firea, cred ca sub un management bun, cu o administratie locala capabila, se poate realiza. Insa treburile astea sunt alte detalii pe care n-am chef sa le dezbat, subiectul de astazi fiind cu totul diferit.

In clipul de mai jos putem vedea un grup de 3 sau 4 controlori RATB, care cel mai probabil au vrut sa isi faca treaba, insa cumva, circumstantele au determinat unul dintre controlori, sa se comporte extrem de gresit fata de un calator.

Mai exact, angajata RATB din stanga, tot tipa la calatori dupa ce este acuzata ca a incercat sa legitimeze cu forta o calatoare. Dupa ce a impins-o intr-un geam, a incercat sa ii ia portofelul pentru a face rost de acte, ca sa ii dea un rahat de amenda.

Pasagerii s-au unit destul de rapid, facand putin scandal vizavi de comportamentul nedem de un angajat RATB. In acel moment, angajata RATB a procedat cum a dus-o capul (adica mai deloc) si a inceput sa injure si sa ameninte exact ca un „smecher de cartier”. Pe bune RATB, cum ii angajati?

Parerea mea este ca angajatii RATB trebuiau sa administreze situatia altfel, pentru a nu degenera, insa n-au facut-o. In imagine se mai vad 2 sau 3 controlori care pur si simplu stau pe margine si nu intervin. Ba chiar mai mult, un alt calator o avertizeza pe respectiva controloare (deja crizata in momentele respective), ca a trecut pe langa un alt pasager care consuma alcool fara sa ii zica nimic.

Din punct de vedere legal aveau tot dreptul sa-l dea jos pe respectivul, insa in mod paradoxal, au preferat sa nu il dea jos pe respectivul, ci sa faca scandalul următor, unde se vede cat se poate de clar violenta verbala, amenintarile, injuraturile, cat si violenta fizica de la final, cand incearca sa il loveasca cu piciorul pe tipul de a avut curaj sa se lege de activitatile lor.

Ce se poate face? E clar ca atat noi, calatorii, cat si regia, trebuie sa ne civilizam si sa invatam sa ne respectam intre noi. Legat de controloarea respectiva, cred ca i-ar prinde bine o vacanta de la job-ul asta + un dosar pentru agresiune. Poate ca exagerez, insa nu cred ca doriti sa va loviti de astfel de oameni prin institutii. Poate mai rau, sa va loveasca la propriu, pentru ca mai mult nu ii duce capul.

https://www.youtube.com/watch?v=-BdbwhHN4QY

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.