magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cu un Land Cruiser in desertul din Sahara! (P)

As vrea macar o data in viata sa imi pot permite un Land Cruiser si galoane nelimitate de combustibil. Desigur asta nu o sa fie posibil niciodata, insa nimic nu imi poate pune stop imaginatiei. Asa ca prefer sa continui visul meu prin marele desert din Sahara, un loc mai mare de 26 de ori decat Germania, aproape cat toata america de nord.

640px-Sahara_satellite_hires

Asadar, am peste 9 milioane de kilometri patrati din care trebuie sa imi aleg o ruta pe care vreau sa o parcurg. Insa inainte de asta mi-as face o echipa de 3 persoane (3 cu mine), un sofer si un fotograf. As alege-o pe Dana, pentru ca e mica, are inspiratie si are nevoie de o experienta ca asta. Pentru ca nu sunt sofer, am nevoie de unul. Mister Valentin mi-a dovedit a fi cel mai bun sofer tanar pe care il cunosc. Acesta m-a plimbat toata vara intr-o Toyota Tundra in care am facut prin tara peste 5000 km. Este o masina absolut exceptionala! Foarte comoda dar si foarte puternica.

Totusi pentru Sahara n-as alege o Toyota Tundra ci noul Land Cruiser pe care as monta un action cam GoPro. Cum ar arata un clip? Ca in cel de mai jos:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UoZHI8VtUNM]

Cu siguranta va fi o plimbare lunga, cel putin o luna de condus si cucerit teritorii aspre. Vom face economie de mancare, de apa, de energie insa nu si de carburant. Vom valorifica fiecare picatura in incercarea de a parcurge Sahara, incepand din Algeria si pana in Sudan. Un traseu foarte mare, frumos, plin de situatii si conditii extreme. Insa eu cred ca merita. Insa masina sigur face fata in conditii mult mai rele, ramane doar sa ii facem si noi fata!

Cum ar arata traseul? Simplu!

Incepem din nordul Algeriei, din capitala, coboram in sud, apoi putin la vest si intram in Mauritania, trecem prin orasul Kiffa si continuam spre est catre Mali. Din Gao (Mali) ne indreptam catre 2 orase din Niger, Agades si Bilma, apoi catre Fada in Ciad. Din Ciad mai avem putin de mers, insa e suficient de mult si periculos, catre aeroportul Al Fashir din Sudan.

O sa fie o aventura lunga, frumoasa si foarte grea. Sigur plina de situatii in care doar noi 3 o sa fim prea putin, insa merita fiecare secunda! As vrea sa povestesc mai multe despre cum ar putea fi, insa nu am experienta necesara pana nu trec prin asa ceva. E clar faptul ca avem nevoie de o masina capabila de o astfel de aventura, iar noul Land Cruiser de la Toyota se califica fara probleme.

 Acest articol este scris pentru etapa numarul 17 a concursului Superblog 2011.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.