0

In urma aproape cu o luna, mai exact intre 24 si 26 aprilie, m-ati putut gasi la cea de a cincea editie DreamHack Bucharest alaturi de colegii mei de la PC Garage. Prima editie a acestui an a marcat atat existenta a doua scene, PGL si StarLadder (cea din urma fiind organizata pentru prima data in afara orasului Kiev), cat si primul turneu international de Heroes of the Storm.

Sursele oficiale spun ca la eveniment au fost cu mult peste 25.000 de spectatori, aproximativ 400 de jucatori straini si romani (pe cele doua scene) iar premiile in bani au depasit 250 000 dolari. Jocurile care au predominat au fost Counter Strike: Global Offensive, DOTA 2, League of Legends, HearthStone si Heroes of the Storm. Dupa cum era de asteptat, nu a lipsit nici zona de BYOC sau alte jocuri precum CS 1.6, Fifa, GTA V si proaspat lansatul Mortal Kombat.

Cu mici (sau poate mari) exceptii, oamenii s-au simtit fantastic, energia publicului a fost simtita din plin, insa oboseala m-a cuprins inca de a doua zi, nereusind sa mai faca fata multimilor de copii ce asaltau standul PC Garage.

Am reusit sa vad si o mica parte din cosplay, care a fost destul de bine organizat. Deasemenea, fata de anul trecut, costumele mi s-au parut mult mai bine realizate iar oamenii parca au fost mult mai bine pregatiti.

In rest, organizarea a fost in cea mai mare parte destul de buna, am avut parte de ajutor nesolicitat din parte LSE si am cunoscut o multime de oameni dornici sa ma ajute cu aproape orice. Din pacate au existat si parti mai putin placute. Foarte multi copii nesimtiti, multa mizerie, toalete infecte si un miros insuportabil simtit pana in ficat.

Fotografii de la eveniment gasiti la colegii mei din redactia Overheat – day 1day 2day 3.