magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Am un hard disk Western Digital Scorpio plin de bad-uri. What to do?

Un vecin m-a rugat destul de recent sa ii reinstalez sistemul de operare pe un laptop Acer Aspire 5920. Tinand cont ca-i un procedeu destul de simplu, chiar daca nu prea avem prea mult timp la dispozitie, nu l-am putut refuza si i-am spus sa-mi lase laptop-ul peste noapte.

Pe la 4 dimineata, inainte sa ma bag la somn, am inceput sa testez laptopul. In general obisnuiesc sa verific lucrurile in momentul „in care imi intra in stoc”. In felul asta scap de surprizele neplacute cauzate de diferite componente defecte. De data asta am avut ghinion si am dat peste un hard disk Western Digital din seria Scorpio, busit rau de tot.

Cu un simplu check disk din Windows totul parea ok, insa vitezele de scriere si citire oscilau mult prea puternic, scazand drastic pana la 100 – 200 kbps, iar temperatura hard-ului urca pana la 55 grade. Poate chiar mai mult daca l-as fi fortat.

Pe langa temperatura, am fost uimit de urmatoarele 3 chestii:

  1. Nici macar in sectoarele bune, unde nu sunt bad-uri fizice sau de alta natura, hdd-ul nu este capabil sa atinga viteze de peste 15 ~ 16 MB/s. Pur si simplu nu poate!
  2. Atunci cand este montat intr-un rack pe USB 2.0/3.0, nu pleaca fara alimentare secundara. De fapt, nu pleaca sub nicio forma daca este alimentat de la o sursa de curent ce ii ofera sub 5 watti. In laptop chiar intampina anumite probleme fiind la limita.
  3. Dupa ce l-am scanat cu PartitionGuru, HD Tune si o duzina de alte programe, am constatat ca nici macar maestru Pablo Picasso nu putea concepe „tabloul bad-urilor” prezent pe hard-ul asta.

wd scorpio bad sectors picasso

La o scanare riguroasa am realizat ca situatia e chiar si mai rea. In primii 3000 MB, adica 1% din capacitatea totala a HDD-ului, sunt peste 70 de sectoare busite. O mare parte din bad-urile logice se poate repara cu HDD Regenerator. Mai putin cele fizice pe care le pot sari printr-o simpla partitionare corecta.

hdd regenerate

Problema este ca o astfel de scanare dureaza extrem de mult. De la cateva ore pana la cateva zile, in functie de performantele hdd-ului. In minunata comuna Brezoaele, reteaua electrica se „restarteaza” din ora in ora. Uneori de cateva zeci de ori pe minut, provocand o multime de pagupe si de probleme pentru cei ca mine.

What to do? What to do?

Later edit: HDD Regenerator se descurca extrem de bine! Avem mai jos o imagine cu bad-urile dupa regenerare.

baduri hdd dupa regenerare

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
7 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.