magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cum îți poți cumpăra o mașină nouă dintr-un salariu mediu?

Anul acesta mi-am tot făcut planuri de a reveni în București, însă n-am reușit. Toate au fost sortite eșecului deoarece nu sunt bani. Apartamentul în care am locuit anul trecut nu are căldură, centrala termica a decedat și nu ne permitem schimbarea acesteia. Tocmai de aceea sunt extrem de slabe șansele de a mă muta înapoi în București în acest an.

O centrală decentă costă în jur de 3000 lei cu tot cu revizie, mană de lucru și ce mai trebuie. Salariul meu era de 1000 lei în mană. După achitarea facturilor (întreținere, gaz, internet, TV, etc) mai rămâneam cu aproximativ 500 lei, urmând să-mi plătesc abonament de RATB și să cumpăr ceva mâncare.

E cam greu să nu cheltui 1000 lei pe lună când locuiești în București. Totuși, să zicem că aș fi resuit să pun la păstrare câte 200 lei în fiecare lună. 200 x 12 = 2400 lei – cam asta e centrala.

loganPractic, la un salariu ca ăsta mi-aș putea cumpăra o Dacia Logan abia în 12 ~ 13 ani. Salariul mediu este considerat 1600 – 1800 lei. Ridicam suma de la 200 lei la 600 lei și calculam din nou. 600 x 12 = 7200. Deci ne-am permite un Logan în 5 ani.

Sunt absolut sigur că exista multe persoane care câștiga intre 2000 și 3000 lei pe luna, unii chiar mai mult. Însă în general romanii au salarii de sub 1200 lei!

Adevarul e că dacă nu faci bani din alte activități nu prea iți poți permite o mașină nouă. Cel mult o mașină second hand sau un credit.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.