magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cum ne ferim de fraudă, SCAM si SPAM?

3009540241_218d5f9f12

Frauda, asa cum este descrisa de catre dex: „elapidare, escrocherie, inșelăciune”, este la fel de veche ca omenirea. Practic, as putea sa spune ca este la fel de bine intiparita in codul nostru genetic precum instinctul de supravietuire. Este destul de clar ca intodeauna vor exista oamenii care vor cauta sa dobandeasca anumite foloase, indiferent de natura lor, materiale sau nu, prin metode fraudulente.

Astazi vreau sa vorbim putin despre frauda online, mai exact, despre SCAM si SPAM. Desi sunt doua lucruri diferite, SCAM-ul si SPAM-ul se completeaza reciproc intr-un mod dubios de perfect.

Inca sunt uimit de cantitatea de emailuri frauduloase pe care o vad zilnic. De fiecare data cand deschid un email in care sunt instiintat ca a murit un unchi bogat de prin America, am primit o donatie de 2.5 milioane de dolari de la o batranica sau am mostenit peste noapte o suma de bani, ma uit ca idiotul la monitor sa ma intreb daca lumea chiar pune botul la asa ceva.

In link-urile respective sunt doar 3 exemple de SCAM prin email. Oare cate astfel de email-uri sunt trimise intr-un an tinand cont ca statisticile realizate de catre The Radicati Group estimeaza aproximativ ~190 miliarde de email-uri trimise zilnic.

Si acum intreb din nou. Lumea chiar pune botul la asa ceva? Daca in 250 de mii de ani de evolutie ca Homo Sapiens n-am reusit sa eliminam frauda, poate reusim sa eliminam prostia si incultura. Doar asa ne ferim de fraudă, SCAM si SPAM.

photo credit: Last meeting via photopin (license)

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.