magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cum sa iti alegi un sistem de securitate potrivit? (P)

Sistem-video-supraveghere

In urma cu ceva vreme am fost intrebat de cativa prieteni care au mici magazine alimentare cum sa isi aleaga un sistem de securitate potrivit. Raspunul meu a fost o singura intrebare: Depinde ce ai nevoie? In acest articol am ales sa tratez cateva chestii utile, care practic sunt necesare sa le cunoasteti atunci cand doriti sa achizitionati un sistem de supraveghere video.

Inainte sa scriu acest articol am aruncat o privire la www.SDSmag.ro, unde am vazut o gama foarte variata de camere digitale si analogice. Am sa va explic in primul rand care este diferenta dintre cele doua tipuri si cateva avantaje si dezavantaje.

Dupa cum am spus mai sus, camerele de supraveghere sunt de doua tipuri (cel putin din cunostintele mele): cele analogice al carui semnal video este modulat analog si purtat prin cablu catre un video recorder (numit si DVR) si cele digitale care se mai numesc si camere IP. Cele din urma se pot conecta la internet prin cablu ftp sau wireless, semnalul este digital, sunt moderne si mult mai complexe. Va sfatuiesc sa aveti rabdare in alegerea acestor tipuri de camere deoarece puteti avea surpriza ca produsul cumparat sa fie incompatibil cu device-urile voastre.

In mod evident, zic eu, avantajul principal al camerelor digitale este faptul ca pot fi accesate direct pe internet, de oriunde. Pe langa asta, pot inregistra deobicei la rezolutii mult mai mari, de pana la 4k, spre dosebire de camere analogice care sunt limitate prin standardele PAL sau NTSC, la rezolutiile 768×576 respectiv 720×480 sau 640×480.

Din punct de vedere al stocarii datelor, camerele analogice au nevoie de DVR + HDD, fara asta se poate face doar simpla monitorizare si nu se poate inregistra nimic. Un alt avantaj al camerelor digitale este faptul ca pot stoca imaginile atat pe carduri SD cat si pe un server special alocat, ftp-uri, sisteme de tip NAS si clould.

Camerele IP pot fi alimentate fie de propria sursa de energie (acumulatori) cat si de la reteaua electrica, comparativ cu cele analogice.

Pana acum toate drumurile se pare ca duc catre digital, insa preturile acestora sunt evident mult mai mari. Nu va fie teama, exista DVR-uri care pot face streaming pe baza de username si parola, pe internet, chiar si in cazul utilizarii camerelor analogice. Trebuie doar sa cautati atent in magazinele de specialitate.

Pentru cei pretentiosi, exista si camere de tip DOME care se pot roti si au o perspectiva de 360 grade. Din pacate n-am lucrat pana acum cu asa ceva asa ca nu prea stiu ce sfaturi sa va dau. Astea fiind spuse, spor la cumparaturi!

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.