magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Cum sa iti construiesti un computer? – Partea 1

La inceputul acestui an am inceput sa simt nevoia unui computer mai puternic. „Micutul” HP Pavilion DV6, in ciuda configuratiei puternice, nu are o parte de un sistem de racire adecvat si nici de o placa video suficient de puternica pentru a rula impecabil jocurile. Tocmai de aceea am hotarat ca a venit momentul sa fac o investitie destul de mare, pe termen lung, pentru a-mi satisface atat nevoia de performanta cat si divertisment.

Inainte de toate, daca vrei sa iti construiesti un computer de la zero, trebuie sa te hotarasti pe ce platforma doresti sa mergi, iar aici ma refer la Intel sau AMD, iar mai apoi sa te gandesti bine cat spatiu vrei sa iti ocupe unitatea centrala. Eu am ales sa merg pe AMD, insa am sa va vorbesc despre asta intr-un articol viitor. Placa de baza pe care am ales-o este in format ATX, prin urmare, carcasa trebuie sa fie destul de mare, bine aerisita si sa permita un astfel de format al placii de baza.

Eu am ales Deepcool Tesseract black, o carcasa destul de ieftina dar care suporta placi de baza in format ATX, mATX si mITX. De ce am ales-o? In afara faptului ca am prins o oferta (129 lei @ PC Garage), este foarte spatioasa si permite montarea a 6 ventilatoare: unul de 120 mm pe fata, unul de 120 mm pe spate (deja inclus), 2 de 120 mm in tavan si inca 2 pe lateral a caror dimensiune poate varia intre 80 mm, 90 mm si 120 mm.

1

Carcasa mai dispune de urmatoarele caracteristici:

  • panou frontal cu doua USB-uri (2.0 si 3.0) si 2 jack-uri audio de 3.5 mm
  • doua bay-uri de 5.25 inch pentru unitati optice sau ale device-uri
  • patru bay-uri de 3.5 inch pentru HDD-uri
  • trei bay-uri de 2.5 inch pentru SSD-uri
  • permite montarea unui cooler pentru CPU cu o inaltime de maxim 165 mm
  • permite montarea placilor video lungi, de pana la 310 mm

Spre deosebire de alte carcase ieftine, Deepcool Tesseract black are o constructie foarte solida bazata pe SECC Steel, adica pe otel electro-galvanizat lucrat apoi rece. Fiind confectionata in mare parte din otel, greutatea acesteia este destul de mare. Are cam 5.1 kilograme fara nici o componenta montata. Dar cum am spus, este foarte solida si nu se indoaie. Va recomand carcasele cu o constructie solida.

Cat costa? Dupa cum am mentionat, eu am luat-o la PC Garage la pretul de 129 lei. In clipa de fata pe eMAG e la 149 lei dar e posibil sa prindeti oferte mai bune in toamna.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.