magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

De ce BNR n-are propriul magazin online de numismatică?

Astăzi am trecut prin bucătărie bucătărie, unde televizorul era pornit pe ceva emisiune politica de pe antena 3. Cât mi-am făcut o cafea, m-am uitat la o reclama pentru ceva magazin online de numismatică unde erau prezentate diferite ofere la monede de colecție românești.

„Intra pe imnulnational.ro și bla bla…”

Băi! Și-au făcut BNR magazin online? Asta a fost primul meu gând.

Surprinză! Domeniul web redirecționează către casademonede.ro, un magazin online cu numele „Casa de monede Romania”, oarecum binișor gândit din punct de vedere tehnic, însă administrat de Casa de Monede Romania s.r.o., care are doar o căsuță poștală in Romania, undeva prin Mehedinți, însă este controlată de catre… Iar mai jos citez direct de pe site-ul acestora

Societatea Casa de Monede România, s.r.o. (în continuare „Casa de Monede”), fondată în 2017, este persoană juridică de naționalitate cehă, membră a Grupului Coinage, și este un important distribuitor de monede și medalii comemorative în România. Casa de Monede România, s.r.o. nu reprezintă instituții ale statului român.

Deci practic statul român nu are nimic de aface cu aceasta companie.

Ce să zic. Foarte mișto. Deci BNR care are tot dreptul legal să tipărească, promoveze și comercializeze numismatică de colecție nu o face. E bine că poate o societate privată din Cehia. Nu mă înțelegeți greșit, nu cunosc vreo lege care să interzică acest lucru, însă mi se pare stupid că BNR nu a intrat pe felia asta de online, in schimb compania mai sus menționată își permite reclama la TV.

Cumva, mi se pare că majoritatea clienților și a oamenilor obișnuiți care văd reclamele respective, au impresia inițial că sunt monede comemorative făcută de către statul Român. Ce sa vezi. Nu-i așa.

Img 5227 Img 5226

Soluția? Naiba știe. Interzicerea nu-i o idee bună, însă ar trebui indicat in mod clar că monedele respective și magazinul nu are niciun fel de legătură cu Romania, BNR sau alte instituții guvernamentale românești.

 

Voi ce ziceți?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.