magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

De ce este recomandat sa folosesti cea mai recenta versiune de WordPress

Zilele trecute discutam cu un prieten despre WordPress si despre faptul ca eu prefer sa-mi fac toate update-urile manual. Desi exista sisteme care pot automatiza o mare parte din update-uri, inclusiv ale platformei WordPress, din punctul meu de vedere este mai bine sa-ti administrezi manual anumite lucruri.

Daca sunteti utilizator de WordPress stiti deja ca aceasta platforma este una gratuita, dezvoltata de o comunitate foarte mare de utilizatori si developeri din toata lumea. Cu fiecare update nou pe care acestia il lanseaza, sunt adaugate fie noi functionalitati ce ne ajuta pe viitor, fie sunt imbunatatite cele existente, fiind imbunatatita performanta si chiar vitezele de incarcare ale site-ului, fie sunt reparate anumite bug-uri si probleme de securitate.

Cu alte cuvinte, nu este obligatoriu sa faceti update la ultima versiune de WordPress. Insa, daca nu faceti asta, riscati sa nu va bucurati de ultimile imbunatatiri ale platformei, sau chiar mai rau, site-ul sa devina vulnerabil din punctul de vedere al securitatii.

wordpress

Bun. Sa recapitulam de ce este recomandat sa folosesti cea mai recenta versiune de WordPress:

  • Securitate : La nivel global, peste 20% din site-urile existente utilizeaza platforma WordPress. Datorita popularitatii pe care o are, dar si faptului ca este o platforma open source (adica oricine ii poate studia codul sursa), exista o predispozitie mult mai mare ca un hacker (sau un grup de hackeri) sa targeteze aceasta platforma.
  • Bug-uri : Desi WordPress este o platforma open source mega testata, insusi acest fapt duce la aparitia bug-urilor. Totusi, nu trebuie sa ne speriem. Datorita comunitatii foarte mari de dezvoltatori, acestea sunt depistate foarte rapid.
  • Viteza : Mai nou, viteza de incarcare a site-ului joaca un rol important in imbunatatirea SEO-ului. Dezvoltatorii WordPress incearca in mod continuu sa faca platforma mult mai rapida si eficienta cu fiecare update lansat.
  • Functionalitati noi : Cu trecerea timpului WordPress a inceput sa fie din ce in ce mai „inteligent”. Functii optionale pe care o mare parte din noi le adaugam prin intermediul pluginurilor, incep sa fie incluse direct in platforma cu fiecare update.

Motivele pentru care este bine sa faceti update-urile la timp nu se opresc aici. Se poate face o lista mult mai lunga de sfaturi si recomandari, insa cele 4 mentiuni sunt doar cateva pe care eu le consider ca fiind cele mai importante.

photo credit: Vienna WordPress Meetup #2 via photopin (license)

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.