magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Raspunsurile mele pentru intrebarea: „De ce n-a prins Twitter in Romania?”

Pai sa o luam asa, de la inceput. Acum multa vreme, cand eram tanar si inca nu ma barbieream, pe vremea cand eram doar o puţă cretina, fara nici un drum si ideal in viata, mi-am facut un cont pe Twitter.

Bai, nene. Twitter mi-a schimbat viata!

M-am trezit inconjurat de sute de oameni misto, oameni pe care ii puteam intelege perfect si eficient in doar 140 de caractere. Twitter a fost fereastra mea catre lumea pe care nu o puteam atinge, mi-a oferit sansa de a comunica si a cunoaste persoane de la care am avut multe de invatat.

twitter-romaniawww.twittermap.ro e un concept misto, insa idei de monitorizare au mai existat, chiar si inainte de 2008, pentru mine sunt simple glume proaste. De ce spun asta? Pentru ca doar eu detin peste 7 conturi de Twitter, toate inregistrate cu adrese pe Dambovita, aiar ei raporteaza doar 7 conturi pe Dambovita. Mai cunosc peste 10 oameni, tot damboviteni, toti sunt pe Twitter. De unde vin statisticile astea gresite? Eu nu sunt expert in social media, comunicare, etc, dar clar, undeva, e o greseala.

Cine spune ca Twitter nu a prins in Romania, fie e bou, fie n-a avut cont in anii de apogeu, fie nu a inteles la ce e bun. Twitter in Romania a avut cu totul alte scopuri. Nu a fost niciodata vorba de cifre, ci despre eficienta si un mediu predominat de oameni mai mult sau mai putin deosebiți.

Undeva pe drum, in goana dupa senzational, oamenii au distrus aura speciala pe care Twitter-ului o avea. Televiziunile au inceput sa preia stiri de la bloggeri (sa le fure), bloggeri au ripostat destul de decent, jurnalistii din presa scrisa au procedat la fel, bloggeri au ripostat din nou. Chiar imi aduc aminte de cateva scandale si certuri serioase intre bloggeri si ziaristi. Dar ma rog, e alta mancare de peste.

Twitter a prins foarte bine in Romania. A prins fix pentru cine trebuia! Twitter a fost punctul meu de plecare si al multor persoane. Poate ca pentru anumiti „experti”, Twitter s-a inventat ieri, de asta li se pare ca nu prinde. Asa cum pentru majoritatea romanilor, vlogging-ul e ceva nou, insa pentru mine a luat nastere cu 7 ani in urma, cand urmaream contului de youtube al lui Costin.

E foarte adevarat, Twitter a inceput sa stagneze, sau chiar sa scada, insa nu doar in Romania. Aici s-a simtit doar ceva mai tare. Rata de adoptare a fost mica. E greu sa dai jos maimuta de pe Hi5, sa o pui pe Twitter. E clar! Vrea banane! Oamenii nu vor incepe sa foloseasca hashtag-ul #drumuri pentru ca le zice un jurnalist de la ProTV ca-i „canal oficial”. Oamenii deja faceau asta, cam cu 2 ani inainte sa stie televiziunea ce e ala hashtag.

Mi-ar placea sa incep sa laud fiecare persoana de la care am avut ceva de invatat, prin intermediul Twitter-ului. Insa ar dura prea mult si nu cred ca si-ar dori asta. Ne simt intre noi, asta e important.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.