magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

De ce nu mai scriu pe blog

Mi se pare destul de amuzant sa scriu pe blog un articol numit „De ce nu mai scriu pe blog”. Practic, asta fac, scriu pe blog. Totusi, nu o fac atat de des pe cat as vrea.

De fapt, daca as face o medie lunara pentru articole publicate in ultimii doi ani, as ajunge la o valoare de zero virgula ceva. Foarte putin pentru un „bloger” cu o experienta de ~10 ani, extrem de putin pentru un om care si-a castigat ani la rand painea din scris.

De ce nu mai scriu pe blog
License: (license)

Totusi, de ce nu mai scriu pe blog?

Raspunsurile sunt extrem de variate. As putea spune ca nu renteaza financiar, deoarece castig mai bine din alte activitati. De exemplu, pentru o vreme m-am ocupat de productie foto – video, apoi de marketing, apoi iar foto – video iar in prezent am plonjat in programare.

Nici eu nu stiu ce naiba intentionez sa fac pe viitor. Cert este ca toata experienta acumulata in diferite domenii ma ajuta enorm. Tocmai de aceea, incurajez mereu oamenii sa invete cat de mult pot, orice, chiar daca pare greu.

Initial mi-a fost teama sa ma apuc de editare video, insa dupa un an petrecut la PC Garage am inteles ca singurul mod de a scapa de frica este sa infrunti o „problema” head-on. Tot acolo am invatat cum este sa lucrezi intr-o companie relativ mare, cum sa interactionez atat la nivel social cat si la nivel de business cu oamenii (atat colegi cat si clienti), cum sa imi administrez eficient timpul tinand cont de task-urile echipei etc.

Practic, experienta pe care o capeti in pozitia de junior te va ajuta mai departe in urmatoarele locuri de munca. Daca n-ai fost capcaun si ai invatat ceva, ajungi sa-ti administrezi timpul si mai eficient, sa iti faci treaba mai bine si sa faci fata diferitelor problemele intr-un mod mult mai inteligent din punctul de vedere al business-ului.

*am zis al business-ului, nu pe plan personal, deoarece intodeauna business-ul o sa-ti afecteze mai mult sau mai putin viata personala.

Revenind la subiectul principal, adevarul este ca nu prea mai am chef de scris. Ma simt total neinspirat si demotivat sa public articole pe blog. Dupa ce scrii mult, dupa ce faci niste pasi considerabili, incepi sa gandesti mai atent iar articolele marunte pe care le-ai scris in trecut iti par acum niste mizerii.

Tocmai de aceea, de fiecare data cand vreau sa scriu ceva, incep sa ma gandesc la valoarea materialului respectiv. Are materialul ala substanta? Scriu cu adevarat ceva util sau mai bine folosesc acele zeci de minute pentru a face altceva?

Cam asta este adevarul meu, relativ si raportat la situatia de fata. Sunt demotivat si simt ca articolele pe care le-as publica nu se pot ridica la nivelul de calitate pe care as vrea sa-l ofer.

As putea sa public articole de umplutura si lipsite de personalitate. Asta doar ca sa pastrez oarece activitate pe blog pentru a putea publica din cand cate un advertorial. Dar oare este corect?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.