magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

De ce sa iti cumperi gazduire web in Romania (P)

Se pare ca in ultima vreme m-au apucat „cugetarile tehnice” asupra subiectelor de gazduire web, domenii ^ co. Mai acum cateva zile am scris un articol despre achizitionarea domeniilor web iar astazi vreau sa aprofundez o chestie mica legata de hosting.

Am tot observat pe la colegii de breasla (bloggeri, fotografi, jurnalisti) tendinta de a isi muta site-urile pe servere de gazduire localizate in afara tarii. Nu inteleg de ce ai face asta. Chiar am intrat intr-o discutie cu unul dintre acestia, insa nu mi-a putut argumenta absolut nimic in afara faptului ca „e de firma”.

Daca ti-ai achizitionat un domeniu .ro, sau… mai zis, indiferent de domeniul achizitionat, atunci cand vrei sa iti deschizi un site/blog care are continut in limba romana, deci este in mod evident adresat persoanelor care locuiesc aici, nu are niciun rost sa iti cumperi gazduire web din alta tara.

In primul rand nu stii ce fel de conexiuni la internet au cititorii tau, iar cititorii isi doresc in mod garantat ca blogul tau sa se incarce repede. Preferabil in maxim o secunda! Asa ca, unul dintre motivele pentru care este bine sa iti iei gazduire in tara este viteza.

Daca iti iei gazduire de afara, creste distanta, deci implicit creste si timpul de raspuns dintre client si server deaoreace pachetele respective de date au o ruta mult mai mare de traversat. Anumite pachete de date traversează oceanul!

De ce sa iti cumperi din Romania?

  • beneficiezi de un timp de raspuns cat mai mic cu serverul
  • incarcarea fisierelor se face mult mai rapid gratie retelelor de internet super rapide
  • ai peering bun! n-am vazut nici macar o firma de gazduire din Romania care sa aiba probleme cu peering-ul. Data Centerele dispun de mai multe conexiuni la internet, de la operatori diferiti. In felul asta, chiar daca apar probleme majore si pica unul dintre operatori, site-ul tau ramane in picioare si il poti accesa fara probleme
  • desi nu este neaparat mai ieftin, tehnicienii nostrii sunt extrem de bine pregatiti iar serviciile de hosting sunt mai bune (nu e un secret)

In rest va recomad sa aruncati o privire pe aceasta pagina si va incurajez sa analizati bine ofertele cat si infrastructura.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.