magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

De la religie la fanatism

devolution

De la religie la fanatism e foarte mult de mers. In ciuda acestui drum, observ foarte multe persoane care depasesc limitele realitatii si ajung in extreme. Nu mi se pare trist faptul ca avem fanatici religiosi, ci faptul ca o parte din acei fanatici pe care am ajuns sa ii cunosc sunt persoane extrem de inteligente si capabile sa distanga realitatea.

Imi este destul de greu sa concep cum un om extrem de inteligent poate ajunge fanatic. E drept ca oamenii cu IQ mare sunt de cele mai multe ori si foarte tulburati, poate chiar instabili. Insa in momentul in care te-ai desprins de lucrurile reale, palpabile si te-ai lasat cu totul in voia religiei, ba chiar ai trecul la fanatism religios, crezand neconditionat, fara cea mai mica indoiala, o idee oarba, ai ajuns cu totul la alt nivel.

Cel mai rea manifestare pe care religia o promoveaza iar fanaticii nu se sfiesc sa o foloseasca este: „Cine nu este cu noi este împotriva noastră.” Iar de aici devin repulsiv fata de orice forma de religie, indiferent de natura ei. Imi este greu sa accept un „zeu” sau o religie care se manifesta in felul asta.

Imi este greu sa accept lipsa toleratei.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
11 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.