magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Depășirea barierelor lingvistice: De ce am început un blog despre development în limba engleză

Fiind o persoană care se bucură de programare ca un hobby, am fost întotdeauna interesat să împărtășesc experiențele și cunoștințele mele cu alții. Cu toate acestea, mi-am dat seama că scriind în limba română, îmi restricționez audiența la o comunitate relativ mică. Așa că am decis să încep un blog în limba engleză pentru a ajunge la o comunitate mai largă și pentru a împărtăși cunoștințele și experiențele prin care trec in anumite situații. Desigur, nișat pe partea de programare. Blogul personal rămâne aici.

De mult timp am simțit că munca și experiențele mele ar putea fi utile și altora. Cu toate acestea, am constatat că majoritatea articolelor pe care le scriu in româna sunt limitate în ceea ce privește calitatea cât și audienta. Dacă aș scrie niște mizerii pe stilul celor de la cancan.ro, atunci probabil că m-aș bucura de ceva mai mult trafic. Însă nu este genul meu. Nu-mi doresc să fac asta și nici nu vreau să abordez orice subiect sensibil, ca de exemplu războiul, covid, canalul Bâstroe sau mai știu eu ce subiecte sunt interesante la ora curentă, doar de dragul vizitelor pe blog.

Prin urmare, am ales să deschid dev.ejohnny.ro, un blog separat care este dedicat chestiunilor legate de programare si activităților conexe. Posibil și ceva tech related. Încă nu știu exact.

cu laptopu in moaca

Beneficiile scrierii în limba engleză

Unul dintre principalele beneficii ale scrierii în limba engleză este capacitatea de a ajunge la o audiență globală. Scriind într-o limbă larg vorbită și înțeleasă, te poți conecta cu dezvoltatori din diferite țări și diferite culturi. Acest lucru are potențial foarte bun pentru business networking și poate aduce noi oportunități.

Scrierea în limba engleză are și beneficiul suplimentar de a mă ajuta să îmi îmbunătățesc abilitățile lingvistice. Nu numai că îmi permite să-mi exersez gramatica și vocabularul, dar mă expune și la nuanțele limbii respective și mă ajută să devin în general un comunicator mai bun.

Un alt avantaj al scrierii în limba engleză este capacitatea de a-mi expune munca potențialilor clienți care nu vorbesc română.

Nu toate sunt roz. Treaba asta vine și cu propriile sale provocări. Fiind o persoană care codează ca hobby și nu ca profesie, trebuie să fiu mai atent la terminologie și cunoștințele tehnice. De asemenea trebuie să petrec mai mult timp verificând conținutul. Având alte responsabilități și timp liber destul de limitat, trebuie să fiu atent cum îmi aloc timpul și resursele.

În ciuda acestor provocări, sunt destul de hotărât in privința blogul în engleză și a planurilor pe care le-am gândit.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.