magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Dezvoltarea abilitaților prin jocuri de societate de la BeKid

În primii ani de viață, copiii sunt foarte deschiși și receptivi la lumea din jurul lor. Ei descoperă lucruri noi în fiecare zi și sunt foarte curioși să exploreze și să învețe. Imaginația lor este o modalitate excelentă de a face acest lucru, oferindu-le o modalitate creativă și distractivă de a descoperi lumea. Așa cum si-o imaginează, desigur.

Pentru copii, imaginația poate fi o sursă importantă de joacă și de dezvoltare. Atunci când copiii își imaginează jocuri și povești, acestea pot ajuta la dezvoltarea abilităților lor cognitive și sociale. Imaginația poate îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor, precum și abilitățile de comunicare și relaționare cu alți copii.

În acest sens, cred că jucăriile pot juca un rol foarte important în dezvoltare. În afara faptului că pot reduce stresul și anxietatea pe care cei mici o pot resimte, din varii motive, uneori chiar imprimare din partea părinților (dar nu despre asta vreau sa scriu azi), jucăriile pot fi cumva clasificate in funcție de „scopul” pe care îl au. Există jucării interactive, de logică, științifice, jucării care pot antrena funcții motorii și chiar jocuri de societate.

Este important să încurajăm și să sprijinim imaginația copiilor. Putem face acest lucru oferindu-le timp și spațiu pentru a-și explora propriile idei și jocuri, precum și prin furnizarea de resurse care îi pot ajuta să își dezvolte imaginația, cum ar fi diferite jucării.

Recent m-am găsit într-o situație mai ciudată. De fapt, nu ciudată ci la care nu m-am așteptat. Majoritatea cunoștințelor de vârsta mea au relații de peste 5, ba chiar și 10 ani. Evident, după atâția ani majoritatea au copii iar restul se găsesc sa facă. In anumite circumstanțe am început să mă simt puțin aiurea să merg in vizita cu mana goală, însă nici nu știu ce cadou să fac. Si de aici se trage articolul asta.

Ce cadou as putea sa fac unui copil?

Pai, gândindu-mă la ce am scris mai sus, consider că un cadou potrivit ar fi un joc de societate, sau niște jucării de logică, științifice sau interactive. Totul depinde de vârsta pe care o are copilul căruia ii faci cadoul.

Daca este mai micuț, sa zicem până în 10 ani, atunci jucăriile de logică sunt o modalitate distractivă și educativă de a încuraja gândirea logică și abilitățile matematice la copii. Aceste jucării pot fi utilizate pentru a dezvolta abilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor, precum și pentru a încuraja creativitatea și imaginația.

Dacă este mai mare, m-as îndrepta mai repede către niște jucării științifice, ca de exemplu un microscop, un telescop, un kit de experimente chimice și așa mai departe. Aceste jocuri pot ajuta copiii să înțeleagă concepte științifice complexe prin intermediul experiențelor tactile și interactive, precum și să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire critică.

Set microscop cu 15 experimente
Set microscop cu 15 experimente

Ah si sa nu uitam de jocuri de societate care sunt o modalitate excelentă de a petrece timpul împreună cu familia și prietenii, de a dezvolta abilitățile sociale și de a îmbunătăți abilitățile de gândire critică și de luare a deciziilor. Există o varietate de jocuri de societate disponibile, de la jocuri de strategie și jocuri de cuvinte, până la jocuri de aventură și jocuri de trivia.

Câteva exemple de jocuri de societate:

Monopoly – Acesta este un joc de strategie clasic, în care jucătorii cumpără și vând proprietăți, construiesc case și hoteluri și încearcă să obțină profit. Acest joc poate fi distractiv și educativ, ajutându-i pe jucători să învețe abilități de gestionare a banilor și de luare a deciziilor.

Monopoly classic original
Monopoly classic original

Scrabble sau jocuri de cuvinte ascunse – Acesta este un joc de cuvinte în care jucătorii încearcă să formeze cuvinte din literele disponibile, într-un mod similar cu jocul Hangman. Acest joc poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți abilitățile de limbă și de gândire critică.

jocuri de cuvinte ascunse
jocuri de cuvinte ascunse

Settlers of Catan /sau alte jocuri de strategie – Acest joc de strategie implică construirea și dezvoltarea unei așezări într-un teritoriu nou. Jucătorii trebuie să colecteze resurse și să le utilizeze pentru a-și dezvolta așezarea, în timp ce concurează cu ceilalți jucători pentru resurse limitate.

Clue – Acesta este un joc de detecție în care jucătorii trebuie să descopere cine a comis o crimă, unde a avut loc și cu ce armă. Acest joc poate fi o modalitate distractivă de a îmbunătăți abilitățile de deducție și de gândire critică.

Trivial Pursuit – Acest joc de trivia testează cunoștințele jucătorilor într-o varietate de subiecte, de la istorie și literatură, la știință și divertisment. Acest joc poate fi o modalitate excelentă de a învăța lucruri noi și de a-ți testa cunoștințele.

În concluzie, jocurile de societate pot fi o modalitate distractivă și educativă de a petrece timpul cu familia și prietenii, de a dezvolta abilitățile sociale și de a îmbunătăți abilitățile de gândire critică și de luare a deciziilor. Încurajați copiii să se implice în jocuri de societate și să descopere distracția și învățarea prin intermediul jocului.

Image by master1305 on Freepik

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.