magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Dezvoltarea tehnologica si influenta sa in domeniul aplicatiilor si jocurilor de pe telefoanelor mobile

Aproape saptamanal este lansata cate o noua aplicatie inovativa in domeniul telefoanelor mobile, care imbunatateste si sporeste puterea acestora, atat din punct de vedere al capacitatii de stocare, cat si al vitezei de internet. Telefonul mobil a devenit inventia care se bucura de cea mai mare popularitate in ultimii ani, depasind cu mult asteptarile dezvoltatorilor de astfel de dispozitive. Practic, in acest moment, cea mai mare parte a populatiei globului nu isi poate imagina viata fara telefonul mobil. Insa, cum poate influenta telefonul mobil piata jocurilor?

Telefonul mobil: o amenintare la adresa consolelor si computerelor?

Larga raspandire a telefonelor mobile, si in special, in ultima perioada a telefoanelor inteligente, adica a smartphone-urilor, precum si numeroasele aplicatii si jocuri dezvoltate pentru acestea a creat un trend ascendant in randul jucatorilor. Jocurile pentru telefoanele mobile se bucura acum de o grafica la un nivel excelent, sunet si efecte audio incredibile, precum si o permanenta conexiune la internet.

In Romania, internetul mobil are o crestere de peste 80% in randul populatiei posesoare de telefoane inteligente (numarul posesorilor de smartphone-uri este de peste 10 milioane). Raportat la nivelul varstei (persoane cu varsta intre 18 si 35 de ani), 3 romani din 4 folosesc in mod frecvent cel putin un telefon mobil inteligent. Chiar si pentru cei cu varsta peste 45 de ani, raportul este unul favorabil, unul din 4 romani folosind un smartphone. Peste 75% dintre posesorii de smartphone-uri il folosesc in mod curent pentru jocuri mobile, printre acestea numarandu-se si jocurile online de tip cazinou, de exemplu.

image02Lupta dintre piata consolelor si a computerelor versus telefonul mobil este acerba. Chiar daca primele se bucura de o anumita vechime si popularitate, ultimele modele oferind conexiune la internet si streaming Tv si audio, versatilitatea pe care o ofera dispozitivele mobile este imbatabila. In ceea ce priveste sistemul de operare al telefonului inteligent, majoritatea utilizatorilor (peste 75% dintre acestia) prefer sistemul Android, iar restul de 25% se imparte intre utilizatorii de Windows Phone si IOS.

Dincolo de avantajele clare ale telefonului mobil, raporat la console si computer, diferenta este facuta de pretul net avantajos la terminalelor mobile (in plus, companiile de telefonie mobile ofera an de an oferte extrem de atractive pentru utilizatorii si clientii acestora). Numarul posesorilor de telefoane mobile inteligente din Romania este de aproximativ 10 milioane, fata de 7,5 milioane de posesori de computer si doar 1,2 milioane de console (cel putin asta spun vanzarile).

Cum influenteaza dezvoltarea smartphone-ului piata jocurilor mobile


Un smartphone ofera accesibilitate la un nivele ridicat, bucurandu-va in acelasi timp de o mobilitate incredibila. Practic, oricunde s-ar afla un utilizator, are la indemana posibilitatea de a se bucura de tot ceea ce are nevoie, singura conditie fiind accesul la internet. De exemplu, una dintre activitatile in mare voga este cea a jocurilor de cazinou la cazinourile online.

image01

Dezvoltarea unor portaluri dedicate acestora, asa cum este cel la PokerStars, le ofera celor interesati oportunitatea de a juca diverse jocuri mobile: de la cele de tip slot machine si pana la cele traditionale de poker, ruleta sau blackjack. Mai mult decat atat, conectivitatea extrem de buna, le ofera gamerilor acces de cea mai inalta fiabilitate la camerele de joc live, direct de pe telefonul mobil. Piata jocurilor mobile, atat offline, cat si online se cifreaza in jurul sumei de 93,3 miliarde de dolari anual, iar numai anul acesta, in 2015, aceasta a atins suma de 111 miliarde de dolari.

Ultima generatie de procesoare din gama Qualcomm Snapdragon o sa revolutioneze cu adevarat piata jocurilor, iar la nivel de conectivitate la portalurile cazinourilor online, de exemplu, aceasta o sa ofera o viteza de 5 ori mai rapida raportat la viteza de incarcare/descarcare date, disponibila in prezent.

Orientarea companiior producatoare de jocuri destinate initial consolelor si computerelor este in acest moment catre oportunitatea oferita de piata jocurilor pentru terminalele mobile, care este inca in faza de pionierat si in continua dezvoltare. Faptul ca un telefon mobil o sa ofere in curand imagine de o claritate maximala, la o rezolutie de 4K, ceea ce s-ar putea traduce ca streaming wireless ultra high definition (previziunea este ca in anul 2018, aceste dispozitive sa fie deja operationale).

Insa, ceea ce ofera o adevarata incantare jucatorilor de jocuri mobile este nou dezvoltata tehnologie GHOST (Generic Highly-Organic Shape-Changing Interfaces), care vor putea manipula dupa cum doresc forma display-ului si a obiectelor virtual de pe afisajul telefonului mobil. Imaginati-va ce ar insemna acest lucru pentru jucatorii de la cazinourile online si cum ar putea juca acestia, folosindu-se de propriile maini si actionand asupra ruletei sau cartilor de poker.

Ponderea jocurilor mobile in randul posesorilor de smartphone-uri

Ultimele studii realizate la nivelul Uniunii Europene, privind posesorii de telefoane inteligente, releva faptul ca veniturile generate de catre piata acestor jocuri la nivelul Uniunii este de peste 20 de miliarde de dolari anual. Peste 74% dintre firmele de jocuri au dezvoltat jocuri pentru terminalele mobile, iar peste 22% dintre utilizatori au achizitionat diverse imbunatatiri “in-app” pentru jocurile descarcate in sistem gratuit. 90% dintre utilizatorii de smartphone-uri prefer descacarea jocurilor mobile gratuite. Aproximativ 32% dintre utiliatorii acestor dispozitive le utilizeaza in scopul conectarii la cazinourile online.

image00

Concluzie

Importanta telefonului mobil si a jocurilor destinate acestuia este privita ca fiind foarte importanta atat de catre dezvoltatorii de jocuri, cat si de utilizatori. Faptul ca jocurile mobile de tip cazinou, de exemplu, au o pondere foarte buna printre posesorii de smartphone-uri nu face decat sa intareasca idea generala referitoare la utilitatea si utilizarea telefoanelor mobile inteligente; aceea ce acestea sunt in mod practic o necesitate pentru majoritatea oamenilor.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.