magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Fose septice sau sistem de canalizare

În comuna Brezoaele există sistem de canalizare și apă potabilă. Din păcate procesul de racordare la rețea este unul destul de laborios iar baia mea se află la distanță foarte mare față de drumul public.

Recent a existat o campanie de încurajare a oamenilor pentru a se racorda la sistemul de canalizare, însă mi-a mirosit destul de urât deoarece perioada de depunere a solicitărilor a fost fix înainte de Crăciun, pe o perioadă super scurtă de timp iar comunicarea a fost ineficientă și precară.

Cumva toată campania asta a statului mi se pare că a fost făcută doar ca să existe pe hârtie. Nu m am interesat legat de statisticile privind numărul de solicitări însă nu cred că este surprinzător de mare.

În situația mea, având baia la circa ~30 metri distanță, plus o anexă de casă intre sistemul de canalizare si baie, ar fi fost destul de impractic și extrem de costisitor să trag țevile.

canalizare prin spatele casei

Practic poziția băii și construcțiile existente nu îmi permit legătura directă la sistemul de canalizare. Ar mai exista și posibilitatea de construire sau transformare a unei alte camere in baie. Din păcate doar ce am terminat de renovat baia existentă, operațiune care nu a fost tocmai ieftină.

Singurul lucru pe care aș putea să îl fac în momentul de față este să cumpăr o fosă septică care să înlocuiască actualul „puț absorbant”, care nu este altceva decât o gaură minusculă în pământ, surpată și neîncăpătoare.

Am analizat deja prețurile pentru țevile din PVC necesare pentru racordarea exterioară. Este o investiție mică de vreo 200 RON, pentru circa 10 – 12 metri. Probabil că știți să vină alea portocalii pentru canalizare exterioară. Restul rămâne de văzut.

Ce este o fosă septică?

Fosa septică este un sistem de tratare a apelor uzate rezidențiale, compus dintr-un rezervor și un teren de drenaj. Apa uzată din case este colectată în fosă, unde se separă solidele și lichidele prin sedimentare și descompunere biologică. Lichidul tratat este apoi drenat într-un teren de drenaj, unde se filtrează în sol și este purificat înainte de a ajunge în sol sau în apa subterană.

Unele avantaje ale unei fose septice sunt:

  • Eliminarea deșeurilor rezidențiale în mod eficient și sigur
  • Prevenirea poluării apei subterane și a solului
  • Reducerea presiunii asupra sistemelor publice de canalizare în zonele rurale sau în afara orașelor.

Din punct de vedere al principiului de funcționare nu există nimic Mega special. Majoritatea foselor septice comerciale funcționează la fel. Singurele diferențe sunt cele legate de capacitate, formă și calitatea construcției.

Recent am dat de magazinul Eco Vera, care au listate foarte multe informații despre funcționarea foselor comercializare și mi-au atras atenția prin documentarea foarte atentă de pe site.

Efectiv pentru cineva care este pasionat sau care este în căutare de fose septice, reprezintă o resursă bogată de informații. Au descris principiul de funcționare, explicat cu poze și detalii despre produs cât și informații despre bioactivatorii chimici, sedimentare, separate de grăsimi și așa mai departe. Practic te cam învață tot ce trebuie să știi despre fose.

Cea mai ieftină fosă septică disponibilă pe site se numește DEPURO 6, costă 2300 RON cu tot cu transport, include kitul de drenaj și este recomandată pentru utilizarea în case unde locuiesc până la 6 persoane.

Fosa septica DEPURO 1300 litri
Fosa septica DEPURO 1300 litri

Din informațiile culese de pe site înțeleg că sunt realizate din polietilenă de înaltă densitate. Practic, PEHD, ceea ce înseamnă că după ce și au depășit durata de viață pot fi reciclate 100%.

Montajul acestora nu este gratuit, trebuie realizat de fiecare separat (deși compania se ocupă și de montare contra cost), însă garanția este de 30 de ani se oferă consultare gratuită. Probabil prin consultare se înțelege că îți vor răspunde la diferite întrebări privind produsele respective.

În cazul în care doriți să luați legătura cu aceștia vă las în continuare datele de contact ale firmei:

ECO VERA SYSTEMS SRL, Strada Tineretului, Florești 407280, Cluj

Departamentul comercial: 

Tu ce soluție alege în situația mea? Achiziționarea unei fose septice, construirea unei băi noi și racordarea ulterioară la sistemul de canalizare sau altă variantă la care nu m-am gândit?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.