magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Foxconn intentioneaza sa automatizeze complet fabricile

Compania taiwaneza Foxconn, adica cel mai mare producator de dispozitive electronice din Asia, a anuntat ca intentioneaza sa isi automatizeze complet fabricile. Tehnologic vorbind, automatizarea este buna, insa o astfel de decizie afecteaza sute de mii de oameni, poate chiar milioane, care cel mai probabil raman fara job-uri.

In cazul in care nu sunteti familiarizati cu numele Foxconn, acestia sunt responsabili pentru productia a, sa zicem, jumatate, din totalul componentelor si electronicelor de pe piata.  Iar aici includem placi de baza, pcb-uri, condensatoare, chiar si productia de iPhone-uri si iPad-uri pentru pentru Apple.

Planurile privind dezvoltare au fost facute publice chiar de catre Dai Jia-peng, manager general in cadrul Comisiei de Dezvoltare si Automatizare in Tehnologie a Foxconn Electronics, in urma cu 5 zile, intr-un interviu acordat pentru Digitimes.

Acesta a declarat ca planul este structurat in 3 faze de implementare:

  • primul pas presupune automatizarea proceselor tehnologice pe care angajatii se feresc sa le faca, fiind in general proceduri periculoase, care chiar pun viata oamenilor in pericol (tratamente chimice, medii toxice etc)
  • al doilea pas presupune eficientizarea procesului automat prin eliminarea robotilor care nu sunt necesari
  • al treilea pas este automatizarea completa, pastrand in fabrici doar oameni insarcinati cu monitorizare, optimizari, personal logistic, testare si inspectia manuala a produselor.

Desigur, nu este prima data cand Foxconn vorbeste despre astfel de planuri, fiind cunoscute aceste intentii de ani buni.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.