magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Ghid de cunoastere – despre hidrofoare

Probabil ca nevoia ne invata cel mai bine; pentru cei care locuiesc in zone rurale indeosebi sau in orice caz in locatii unde apa curenta nu exista, alternativa cea mai populara este cea referitoare la instalarea unui hidrofor. Desigur ca principiul ideal ar fi sa il gasesti rapid, sa nu coste mult si sa fie si ceva calitativ.

 hidrofore ieftine

Cu toate acestea, un hidrofor ieftin nu este tocmai cea mai buna alegere, intrucat capacitatea acestuia, modul si frecventa de folosire trebuie sa se raporteze la nevoile utilizatorului. Ceea ce cumperi acum ieftin, va fi reinvestitia din viitorul cel mai apropiat.

Hidroforul – definitie si indicatii

Hidroforul este un dispozitiv ce pompeaza apa la presiunea dorita. In functie de modelul ales, acesta poate fi chiar silentios, calitativ si deci folosit cu succes ani de zile, intrucat rezista la coroziune.

Trebuie mentionat ca acesta filtreaza apa, impiedica ca anumite impuritati sau corpuri straine sa patrunda in apa. Ca si mod de functionare acest sistem inseamna un vas, cu perna de aer; cand se pierde din aer, presiunea scade, iar pompa nu mai functioneaza.

La acelasi capitol de functionare, un hidrofor ofera randament in functie de numarul de porniri si opriri. Aici tine de utilizator si de necesitatile sale. De asemenea, conteaza extrem de mult si presostatul.

Hidroforul – componente si explicatii

Pentru o mai buna intelegere a acestui sistem este de preferat ca cei interesati sa descopere fiecare parte a acestuia. Iata ce intra in componenta sa:

  • Pompa

Sau mai bine spus electropompa, intrucat dispune de motor. Aceasta poate fi din plastic, inox sau chiar bronz. Se intelege ca prima clasa este cea mai slab calitativa si cea din urma chiar cea mai scumpa. Asadar, un pret de mijloc si calitate asigurata inseamna o pompa din inox.

Puterea motorului, tipul de pompa se aleg in functie de amplasare, de frecventa de folosire, necesarul de o anumita cantitate de apa zilnic etc.

  • Vasul

Unii ii spun vas de expansiune, altii rezervor. Acesta poate avea capacitati diverse, insa pentru uz casnic se recomanda de regula cel de 24 de litri. Depinde insa foarte mult si de numarul de persoane din gospodarie, deci raportat la o familie mai numeroasa ar putea fi necesar cel de 50 de litri.

  • Racordul

Acesta se refera la un furtun, ce face legatura intre vas si pompa. Desigur ca si acesta se va raporta la dimensiunea necesara in functie de sistem si la ce nevoi se preteaza acesta.

  • Manometrul

Acesta este cel care masoara si arata care este presiunea apei, din sistemul de alimentare.

  • Presostatul

Acesta porneste si opreste pompa, dupa presiunea de apa pe care o are in circuit. De mentionat ca acesta are deja setarea standard, de 1,5 si 2,5 bari, reprezentand minima si maxima valoare. Insa se pot seta dupa cum doreste si are nevoie utilizatorul.

Pentru achizitia unui hidrofor o recomandare este magazinul online shop-einstal.ro. Aici se gaseste varietatea de care are nevoie toata lumea. Orice achizitie de acest gen vine insotita de garantia produsului, precum si de schita de instalare.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.