magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Globalizare, pandemie si viitor

photo credit: webmove globalism ambush via photopin (license)

V-am atras atentia cu bucile, acum sa trecem la chestii serioase.

Este cat se poate de clar ca trecem printr-o situatie extrem de dificila. Mai mult ca oricand, consider ca la nivel global trebuie sa lasam ura deoparte, sa fim solidari, sa comunicam si sa incepem sa identificam resursele existente de care avem nevoie pentru a trece prin aceasta pandemie, apoi sa identificam lipsurile si solutii prin care putem rezolva aceste minusuri.

Romania, ca si restul statelor, trebuie să intre în jocul asta. Nu mai este cazul sa mintim, sa spunem oamenilor ca avem de toate cand de fapt nu avem, deoarece nu am face decat sa adancim si mai tare o groapa ce apare oricum fara fund.

Am vazut cat se poate de clar cum a fost gestionata situatia de la Colectiv. Au fost o multime de voci care au zis ca e imposibil sa te pregatesti pentru o astfel de tragedie, ceea ce este absolut fals. Avem peste 10 milioane de oameni, trebuie sa fim in orice moment pregatiti pentru dezastre.

Putem oricand avea un cutremur, un incediu de proportii, accidente cu sute de victime sau o epidemie, exact ca in prezent.

Pana acum am văzut lipsa de competență a autorităților în găsirea unor oameni rătăciți prin munți, am văzut tot ce nu trebuia să vedem într-o societate care pretinde ca este funcțională.

Hai sa nu ne mai mintim, sa recunoastem ce capacitati avem si sa incepem cat mai rapid sa reparam sistemul medical, sistemul de invatamant, sistemul de transport, sa reducem procedurile birocratice, sa digitalizam totul, sa construim impreuna niste sisteme eficiente si corecte.

Sper ca in urmatorii ani sa intelegem cu totii, la nivel global, ca trebuie sa renuntam la ziduri si granite, pentru ca oricum sunt inutile in fata unor dezastre de proportii. Trebuie sa invatam sa gandim ca un intreg, iar aici ma refer la nivel global, sa fim un organism pentru care, culmea, avem deja un nume foarte bun: Umanitate!

Ce ziceti, facem asta?

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.