magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Globalizare versus „forțe oculte”

Ce-mi place cum suna chestia asta cu „forțe oculte”.

De regula, ocultismul are la baza anumite doctrine esoterice si ceva prezumții ale existentei magiei. Ceea ce, in opinia mea, nu doar ca este de domeniul fantasticului, e nebunie curata sa apari la televizor si sa spui ca intelectualii sunt condusi de „forțe oculte”.

Repet, nu este doar prostie sau lipsa de cultura, ci paranoia.

Se pare ca boala secolului XXI nu este un virus care ameninta sa distruga omenirea. Nu este nicio gripa aviara sau porcina care a suferit mutatii genetice, ajungand in cele din urma la om, ca sa ne aflam intr-un scenariu de film, sau de joc, cum e The Division.

Cea mai mare amenințare asupra omenirii este însăși umanitatea noastră.

Cat despre globalizare, foarte multi se tem de ea si fug „ca dracu de tamaie”. Desi, o comparatie mai buna este fuga corupților de DNA, a patronilor cand vin controale ANAF si a tuturor romanilor de sistemul medical.

Ca sa intelegem mai bine globalizarea avem cel mai bun si practic exemplu: internetul.

In anul 1995 doar 1% din populatia planetei avea acces la internet. In momentul de fata statisticile spun ca peste 40% din populatia totala a planetei utilizeaza internetul zilnic. Practic, Internetul a devenit un mijloc de comunicare ce permite informarea si comunicare directa si aproape imposibil de cenzurat intre oameni.

Repet. Aici nu vorbim despre doi oameni care vorbesc la telefon, ci despre jumatate din populatia planetei care pot face schimburi de informatie, direct, gratuit si in timp real.

Cum arata mai exact acest internet si activitatea oamenilor? Cifrele zic asa:

 • 1.151.986.382 de website-uri
 • intre 3 si 5 miliarde de cautari pe Google in fiecare zi
 • intre 3 si 4 milioane de articole scrise pe bloguri in fiecare zi
 • 500 de mii de tweet-uri zilnice pe Twitter (cu o crestere de 30% in fiecare an)
 • 4 miliarde de clipuri sunt vizualizate zilic pe Youtube
 • 42 de milioane de fotografii urcate zilnic pe Instagram
 • 66 de milioane de postari zilnice pe Tumblr
 • aproape 2 miliarde de conturi de Facebook active
 • 500 de milioane de conturi de Google+ active
 • 300 de milioane  de conturi de Twitter active
 • 200 de milioane de conturi de Pinterest active
 • 140 de milioan de apeluri zilnice prin Skype

Din pacate paranoia si ura este adanc infipta in societate. Nu doar in Romania ci peste tot. Grupuri de oameni care fie nu sunt de acord cu globalizarea din interese personale, fie nu inteleg ce dracului inseamna, inventeaza tot felul de „forțe oculte” pentru care viata lor nu merge asa cum trebuie.

Acele „forțe oculte” sunt de fapt interese, printre care chiar si ale lor, de a se opune globalizarii cu orice pret. Daca traiam intr-o lume fara granite, fara razboaie si fara fanaticism religios impus cu forta, era o lume mai buna.

Realitatea e insa alta. Lumea este plina de ura asupra unor lucru pe care nici macar nu se deranjeaza sa le inteleaga. Este mai usor sa dai vina pe Soros pentru problemele unui stat decat sa cauti solutii.

Sper sa observati ca am spus „solutii” nu „vinovati”, deoarece trebuie sa cautam solutii nu sa mergem la o vanatoare de vrajitoare.

Globalizarea este un proces natural, care o sa existe in continuare indiferent de catre granite trasam, de cate ziduri construim si de cati cretini ajung in functii de conducere. A lupta impotriva globalizarii prin cenzura si ingradirea si drepturilor si libertatilor individuale este ca si cum ai arunca o galeata de apa intr-un vulcan.

Daca o gasca de mexicani vor sa protesteze in fundul gol impotriva politicilor lui Trump, foarte bine. Sa o faca. Daca 600 mii de oameni vor sa protesteze, pe buna dreptate, impotriva PSD-ului, sa o faca.

Suntem in 2017, nu in 1600 alergand dupa vrajitoare si nici in 1930 in fascism.

photo credit: _ Alan de Souza _ 55 Marcha das vadias 2013 via photopin (license)

 

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
2 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.