magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Hai sa evitam amenzile abuzive pentru nepurtarea mastilor

Inainte de toate, o sa zic de la inceput faptul ca nu sunt impotriva purtarii mastilor. Dimpotriva, sunt cat se poate de PRO si consider ca mastile trebuiau purtate inca de la inceput, din luna feburarie, in toate spatiile publice.

Daca lumea ar intelege necesitatea purtarii mastilor si respectarea tuturor normelor de igiena, adica spalat pe maini de cate ori trebuie, sa nu-ti bagi degetele in nas inainte sa te speli pe maini sau macar sa le igienizezi, sa nu te iei in brate cu toata lumea si asa mai departe, atunci rata de infectare devine automat mai mica.

De ce conteaza acest lucru? Ca sa aglomeram excesiv de mult spitalele, mai exact, sectiile de terapie intensiva din locurile special amenajate pentru boli infectioase. Nu orice spital poate trata cazuri de boli infectioase, indiferent ca este vorba de Covid sau de altceva.

CUM EVITAM AMENZILE ABUZIVE PENTRU NEPURTAREA MASTILOR?

Dar sa revenim la subiectul din titlu, amezile abuzive.

As vrea sa enumar cateva probleme. Nu poate contesta nimeni faptul ca nu au existat amenzi date aiurea. Nu ma refer la un individ care refuza sa poarte masca intr-un supermarket, ci la cu totul alte situatii.

Scenariu 1:

Sa zice ca ies din bloc, imi port masca pana la primul coffee shop, cumpar o cafea si apoi ma pun pe o bancuta din parcul de langa bloc. Evident ca trebuie sa-mi dau jos masca pentru a bea cafeaua respectiva.

Teoretic nu exista risc de infectare daca am mainile dezinfectate si daca in timpul vanzarii, cei de la coffee shop au respectat la randul lor toate normele de igiena.

Deci repet, sunt singur pe banca, nu interactionez cu nimeni ci doar imi beau cafeaua linistit. In cazul, are politia un temei legal pentru a ma amenda? Eu zic ca nu.

Scenariu 2:

Intre Tartasesti si Brezoaele sunt 3 km. Daca merg pe jos distanta asta, sunt singur si nu port masca, fac rau cuiva? Evident ca nu. Totusi, am vazut cazuri in luna aprilie cand politia a dat avertismente oamenilor care se duceau pe cap.

Din nou, in opinia mea este un abuz.

Stiu ca legea zice sa porti masca. Sunt perfect de acord. Totusi hai sa nu aplicam aiurea amenzile si sa nu facem excese din astea ca e de cacat.

Si as mai avea cateva scenarii dar nu are sens sa lungesc articolul asta aiurea. Purtati masti, de orice fel doriti voi, in toate spatiile publice (inchise sau deschise) aglomerate, ideal e sa purtati de fiecare data cand iesiti din casa, oriunde ati merge, nu uitati sa va spalati bine pe maini, sa folositi igienizant cand urcati in autobuz, taxi si de fiecare data cand puneti mana pe butoanele lifturilor, manere de usa etc si sa respectati totusi distantarea sociala, ca nu-i menita sa va faca rau.

Sursa foto: freepik

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.