magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

heRobotics au nevoie de ajutor pentru a merge in finala concursului Zero Robotics

Majoritatea agentiilor de presa din tara au publicat deja informatii privind o echipa formata din 4 elevi timisoreni, considerati ca fiind printre cei mai buni din lume in robotica (pentru varsta lor), ajunsi in finala unui concurs de programare numit Zero Robotics, organizat de NASA si Agentia Spatiala Europeana,  ce are ca scop programarea robotilor SPHERES de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Nu vreau sa copiez comunicatul de presa, asa cum au facut restul publicatiilor, insa va las un link catre news.ro, unde puteti citi mai multe informatii.

Fundraising for #ZeroRobotics #ZR #MIT #heRObotics

Acum sa recapitulam. Avem o echipa formata din patru elevi din Timisoara, care poarta numele heRObotics, calificata pe locul 6 in cadrul unui concurs international de programare (programare a robotilor) numit Zero Robotics, dar care nu pot sa ajunga in finala pentru ca nu dispun de circa 6400 – 7000 de dolari (bani pentru deplasare, obtinerea vizelor, cazare, mancare etc).

Echipa este coordonata de catre Gabriela-Nusa Cojocaru, profesoara la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, si are in componenta pe urmatorii:

  • Ciuleanu Vlad Mihai – clasa a X-a Colegiul National „C.D.Loga”
  • Candreanu David –  clasa a X-a Colegiul National „C.D.Loga”
  • Prodaniuc Pavel –   clasa a X-a Liceul Teoretic „J.L.Calderon”
  • Silaghi Fineas –  clasa a X-a Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”

Finala acestui concurs are loc pe 27 ianuarie in Massachusetts, ceea ce inseamna ca au la dispozitie cam 20 de zile sa stranga suma necesara deplasarii si sa faca toate pregatirile.

Personal mi se pare mizerabil faptul ca niste elevi cu asemenea rezultate, care au o sansa unica in viata, se lovesc de astfel de probleme. Consider ca Ministerul Educației trebuia deja sa aiba fonduri prealocate pentru astfel de evenimente si situatii, bani de care nu se atinge nimeni decat in astfel de situatii. Din pacate, Guvernul Romaniei si Ministerele sale dezamagesc, din nou, ca si pana acum.

Tocmai de aceea ne aflam in situatia asta, in care, oamenii care doresc sa ajute incearca sa afle informatii despre cum si unde pot sa doneze. Din pacate nici presa nu a facut cine stie ce investigatii, nu au cercetat mai departe subiectul. Pentru ca oricum nu prea le pasa.

heRobotics at work!

Daca printre voi sunt persoane carora le pasa de viitorul acestor copii si doriti sa donati, o puteti face in urmatoarele conturi bancare:

  • Beneficiar Asociația Banat IT cu IBAN: RO71BTRLRONCRT0269644702 (la Banca Transilvania)
  • Beneficiar Asociatia parintilor Carmen Sylva cu IBAN: RO68BPOS36307841058RON02 (la Bancpost)
  • Beneficiar Nusa Cojocaru cu IBAN: RO44INGB0000999906515997  (la ING – doar pentru persoane fizice)

Va asigur ca banii vor ajunge acolo unde trebuie si ca informatiile de mai sus se pot verifica.

Update: banii au fost stransi in mai putin de 48 de ore de la publicarea acestui articol.

Sursa imagine: opiniatimisoarei.ro si contul de facebook al lui Prodaniuc Pavel, pe care am placerea sa-l cunosc si sa ii admir energia si optimismul.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.
3 Comments

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.