magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Înregistrarea obligatorie a cartelelor SIM (studiu de caz)

Anul 2015 a fost unul foarte zbuciumat si tragic, atat pentru Romania cat si pentru restul Europei. Multi dintre noi inca nu realizam cu adevarat faptul ca au trecut deja 3 luni (trei!) de cand suntem in 2016. E doar un numar pe care il scriem sau citim pe documente de hartie sau digitale, dar care se simte al dracului de gresit. 2016… 2016… doua mii şais…

cartela sim 2

La numai 3 luni se vorbeste (din nou) despre adoptarea unei legi prin care inregistrarea cartelelor sim prepaid sa devina obligatorie. E de bine? E de rau? Este cumva monsieur Cioloș o persoana a cărei dezvoltare este mai puțin evoluată? Oare au facut un studiu de caz in privinta impactului pe care o astfel de lege o are pe termen scurt dar mai ales pe termen lung?

Nu pot sa raspund intrebarilor astea pentru ca habar nu am. Ce pot sa fac in schimb este sa public cateva chestii importante pe care le-am citit intr-un „white paper” publicat de catre GSMA in noiembrie 2013.

In urma unui atac terorist ce a avut loc in Londra in anul 2005, mai multe state, printre care Canada, Romania, Cehia si Anglia, au pus in discutie existenta unei astfel de legi. Analizele realizate de un grup de experti in securitate, alaturi de reprezentanti ai serviciilor secrete si a guvernelor, arata ca inregistrarea obligatorie a cartelelor nu aduce beneficii importante in procesele de investigare. Ba chiar mai mult, afecteaza in mod negativ dorinta oamenilor de a se inregistra voluntar si de a contracta servicii.

Mexic a revocat legea la numai 3 ani dupa aprobare. Statisticile realizate arata o crestere cu 40% a tentativelor de frauda si cu 8% mai multe cazuri de rapire pentru anii 2009 – 2010. Exista si riscul ca datele personale sa fie accesate si utilizate necorespuzator iar legea nu poate garanta siguranta victimelor si nici faptul ca pot sa fie acuzata si anchetate pe nedrept.

Mai multe studii de caz alaturi de influentele pozitive si negative ale inregistrarii obligatorii puteti gasiti in cele 31 de pagini ale documentului oficial ce poate fi accesat aici.

inregistrarea obligatoria a cartelelor sim

photo credit: SIM cards and Top-up cards via photopin (license)
Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.