magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Internetul si influenta tehnologie in afaceri

Evolutia tehnologiei si internetul a dus la aparitia afacerilor online si a magazinelor specializate in comert online. In realitate nu am mai experimentat o asemenea dezvoltare de la aparitia transportului de produse prin intermediul cailor ferate (cei care nu stiu despre ce vorbesc le sugerez sa citeasca putin prin istoria americilor.

Comparativ cu trecutul, principiul de baza a ramas neschimbat. Insa metodele de comanda, verificare, monitorizare, transport si plata, cat si calitatea tuturor serviciilor a crescut incontestabil.

Practic, eu vad cum influenta tehnologiei a schimbat atat modul de functionare al companiilor cat si al angajatilor acestora. Iar printre efecte, cauze si alte lucruri, mentionez urmatoarele:

Impact global instantaneu

In momentul de fata, afacerile sunt extrem de influentate de stiri si mass media deoarece stirile au devenit accesibile la nivel global in mod instantaneu, in felul asta, o stire proasta poate afecta pretul actiunilor pe bursa, bancile au de suferit si apar concedieri sau reduceri salariale.

Amplasarea geografica nu conteaza

Tarile aflate in plin curs de dezvoltare fac oferte din ce in ce mai bune. Astfel firmele sunt tentate sa apeleze la zone mai ieftine deoarece isi pot coordona afacerea din orice colt al planetei. Comunicatiile prin intermediul internetului fiind din ce in ce mai usoare si accesibile oriunde. Amplasarea fizica fiind practic neimportanta in factorul decizional.

Marimea nu conteaza

Chiar daca vorbim de o fima de marime mica sau mijlocie, gratie internetului isi poate vinde serviciile mult mai usor si chiar pot concura cu firmele mari. Daca o firma imensa are impresia ca o companie mica nu reprezinta nici o amenintare, se inseala. In momentul in care o firma incepe sa foloseasca puterea internetului la capacitate maxima, ajunge sus. A fi brand nu inseamna sa ai servicii si produse bune, brandul constituie sentimentul clientilor fata de tine, cu bune si rele. Internetul te face sa pari mare.

Notiunea de “zi de lucru” isi pierde valoarea

La nivel global o zi de lucru nu se termina niciodata. Practic, o companie poate sa aiba 3 birouri, in America, Europa si Asia sau un singur birou in care sa se lucreze in 3 schimburi.

Trebuie sa realizam ca internetul niveleaza toate pragurile si iti aduce beneficii. Tot ce trebuie sa faci este sa ai niste oameni bine pregatiti, angajati in posturi importante. Ei te pot duce sus, iti pot vinde produsele si dezvolta imaginea brandului tau.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.