magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Key Manager – software pentru macro comenzi

Când vine vorba de periferice sunt destul de pretențios, însă pretențiile mele sunt simple și ușor de satisfăcut. Mai exact, sunt mare fan al tastaturile silențioase, cât mai subțiri, comode și fără brizbrizuri inutile.

Tocmai de aceea prefer să tastez de pe un laptop. Experiența de tastare mi se pare mai comodă, silențioasă și rapidă. Aceleași pretenții le am și de la un mouse: să fie silențios, să aibă un senzor foarte precis și o fidelitate înaltă intre mișcarea fizică și mișcarea digitală.

Recent am renunțat la mouse-ul obișnuit în favoarea unui Promate Clix-4, care vine dotat cu un senzor optic de 1600 dpi.

Funcțiile multimedia ale mouse-ului Promate Clix-4
Funcțiile multimedia ale mouse-ului Promate Clix-4

Nu-i foarte precis însă are conectivitate wifi bună, un format ergonomic decent și trei butoane multimedia. Pe partea din stânga controlam volumul iar deasupra play/pauza.

mouse promate clix-4 vedera laterala
mouse promate clix-4 vedera laterala

Cine are nevoie pe un mouse de butoane dedicate pentru volum? Mi se pare inutil!

Prin urmare, am intrat pe site-ul producătorului ca să verific dacă mouse-ul dispune de ceva software prin care pot controla funcțiile respective. Cumva, în mintea mea este mai logic să am ca funcții implicite Back & Forward, nu Volume Up & Volume Down.

Din păcate producătorul nu dispune de un software care să te ajute în acest sens, asa că am găsit rapid o soluție alternativă, software-ul Key Manager dezvoltat de către ANTSOFT.

Practic, este o versiune mai avansată a lui Key Remapper, un alt soft dezvoltat tot de către aceștia, al cărui nume cred că spune deja totul, te ajută să remapezi, adică să atribui anumite funcții pe o tastă sau un buton.

De ce să folosești Key Manager?

Key Manager poate fi utilizat atât de către cei ca mine, care au nevoie de simplă remapare a două butoane pe un mouse sau de către gameri, pentru a-și înregistra tot felul de macro-uri complicate, sau chiar de către cei care editează audio-video, pentru a ușura workflow-ul.

Key Manager - ecran principal
Key Manager – ecran principal

De asemenea, se pot mapa funcții specifice pentru diferite aplicații și chiar salva diferite profile, de exemplu pentru mai mulți utilizatori, fiecare cu preferințele lui, sau pentru diferite scenarii de utilizare.

Key Manager - înregistrarea unui macro
Key Manager – înregistrarea unui macro

L-am instalat, l-am configurat iar apoi am uitat total de el, deoarece rulează silențios, fără să mă deranjeze. Pur și simplu își face treaba.

Key Manager - rulând in taskbar
Key Manager – rulând in taskbar

Overall, eu sunt foarte mulțumit de către Key Manager și îl folosesc zi de zi la birou.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.