De cand m-am apucat de blogging, adica de vreo 10 ani, am constatat ca atunci cand vine vorba de scris exista 3 tipuri de persoane:

  • cei care pot sa scrie orice, de oriunde, fara niciun fel de problema
  • cei care au nevoie de o schimbare de peisaj pentru a-si stimula creativitatea
  • si cei pe care daca ii scoti din ritmul lor natural nu mai au inspiratie

As putea spune ca eu ma incadrez in toate cele 3 tipuri mentionate. Pot scrie de oriunde, am nevoie periodic de o mica schimbare de peisaj dar am nevoie si de liniste. Tocmai de aceea intr-un mediul usor corporatist imi este destul de greu sa ma acomodez si sa ma concentrez.

Pentru un blogger alegerea dintre un laptop si un desktop a fost intotdeauna simpla. Din punctul meu de vedere, un blogger are nevoie de mobilitate, nu de putere de calcul. Daca se poate sa fie 2 in 1 este si mai bine, insa primeaza portabilitatea.

Dell Mini 10v a fost mana cereasca la timpul lui. Era mic, ultra portabil, avea o autonomie decenta de aproape 3 ore si un singur defect. Ca si succesorul sau actual, HP Pavilion dv6, ecranul glossy nu-i tocmai o alegere buna atunci cand vrei sa lucrezi de afara.

laptopuri pentru blogging
Degeaba ai laptop cu procesor i7 daca ecranul e glossy si vrei sa lucrezi de afara.

La o simpla cautare pe google am realizat ca nu exista recomandari de laptop pentru blogging. Asa ca am sa rezolv problema asta prin urmatoarele 3 modele:

  • Daca vrei o solutie ieftina, mai putin performanta dar cu autonomie foarte mare de lucru (pana la 12 ore), atunci laptopul Acer TravelMate TMB117-M-C5YB este ideal – 899 lei
  • Daca vrei un laptop ceva mai puternic, cu placa video dedicata, SSD si ecran full hd, Lenovo IdeaPad 500S e o algere destul de buna – 2999 lei
  • Daca bugetul nu reprezinta o problema, atunci iti recomand un Asus Zenbook din ultima generatie. Are autonomie mare si cantareste numai 1.2 kg – 4200 lei

Toate cele 3 modele mentionate dispun de ecrane anti-glare, putand fi recomandate ca laptopuri pentru blogging. Asta inseamna ca nu veti avea probleme utilizandu-l afara deoarece nu apar reflexii neplacute pe ecran.