magazin uleiuri auto tartasesti
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Libertatea este o nota specifica omului sau doar o gluma proasta?

Imi aduc aminte, cu o placere sadica, desigur, de o profesoara de limba si literatura romana, pe care am avut-o in liceu. Genul ala de baba ofilita la creier, care iti dicta intr-o ora 10 – 15 file de caiet studentesc si dorea sa le reciti pe de rost a doua zi. Bag mana in foc daca cel putin unul dintre voi, cei care cititi randurile astea, nu ati intampinat genul asta de profesori. Oricum, focul e mult mai pur, pasional, plin de viata si scop, decat un profesor ca asta.

Mi-ar fi placut sa am atunci curajul pe care il am acum. Sa nu tac, sa scriu, sa ma implic activ in ruinarea carierelor unor oameni care nu isi meritau functiile. Oameni care abuzau cum puteau de elevi, oameni care nu aveau cea mai mica jena sa palmuiasca, oameni care se combinau cu alti oameni fara cea mai mica jena, oameni care in esenta… sunt oameni. Deci imperfecti, prin natura lor.

Petre Ţuţea spunea asa:

„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”

Nu pot sa nu fiu de acord cu ceea a spus. Insa mai cred ca totul e guvernat de perceptia si capacitatea noastra de a intelege ceea ce se intampla in jurul nostru. La fel si in randul de mai sus, care ii apartine lui Ţuţea, cuvantul Dumnezeu, sau, de ce nu, toata propozitia, poate avea zeci de intelesuri diferite. Insa genul de oameni pe care i-am amintit la inceputul acestui articol nu pot sa accepte faptul ca poate exista si alte pareri si idei in afara de baremele intocmite de Ministerul Invatamantului.

Unii dintre noi suntem atat de ingusti la minte incat prin Dumnezeu, cel scris de Ţuţea, ne vom gandi strict la divinitate si sub nici o forma nu vom putea concepe faptul ca Dumnezeu poate fi un simplu substitut pentru scop.

Si uite asa ma intorc la o vorba veche de a mea : „Libertatea este o nota specifica omului.”, pe care, daca stati sa o analizati bine, o sa realizati ca vine cu adevarat din curu’ gandirii. Pentru ca libertatea chiar este o nota fundamentala a omului, pe care, conform bibliei, Dumnezeu ne-a acordat-o, insa pe care Biserica nu prea o aproba.

Se pare ca nu doar Biserica. Chiar si politic suntem condusi tot dupa celeba miscare de manipulare si control Keep them dumb and scared! (tine-i prosti si speriati!)

Si nu! Eu chiar nu sunt un fanatic al conspiratiilor. N-am nici cea mai mica indoiala de faptul ca politicienii nostri sunt in bezna totala. Ei sunt in primul rand cei idioti si speriati, iar la randul nostru, poate si noi. Iar aceste lucruri se intampla exact din acelasi motiv pentru care profesoara mea preda  in modul ala. Asa a invatat la randul ei sa faca! Nu si-a dezvoltat o „gandire” proprie, un scop care sa ii ghideze viata. Un Dumnezeu interior daca vreti! A fost doar o copie xerox a profesorilor ei. O mare parte din noi vom fi exact la fel.

Si uite asa ne ingradim singuri libertatile, de orice natura ar fi ele.

Imi poți sustine munca achiziționand produse de la eMag sau PC Garage prin intermediul linkurilor de afiliere.

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.