software gestiune facturare magazin
PublicitateVrei să iți promovez produsele sau serviciile pe blog?

Lipsă de semnal și abonamente plătite degeaba

În urmă cu foarte mulți ani a apărut un proiect care mi se părea destul de interesant numit Indygen. Era un fel de ‘subretea’ de telefonie mobila bazată pe infrastructura celor de la Vodafone, orientat în general către consumatori de internet, deci ideal pentru nevoile mele de atunci.

Cartela Indygen 2013

După o vreme rețeaua a murit fără prea multe comentarii iar numerele de telefon au fost preluate cel mai probabil de către Vodafone. Nu știu exact statistica in ceea ce privește numărul de cartele Indygen active, însă dacă nu mă înșeală memoria, au reușit să atingă un target de sub 10% din numerele alocate.

Practic, dintr-un milion de cartele SIM cu prefixul 0799 doar vreo 100 000 au fost distribuite prin diferite metode de marketing. Eu am solicitat un pachet de 4 SIM-uri pe care le-am oferit prietenilor apropiați. Din cei 4 sunt singurul care a păstrat numărul de telefon.

Prin urmare, dacă matematica se aplică mai departe și altora, doar 25% din toate cartelele sunt in continuare active. Exista oare 10000 de SIM-uri cu 0799 încă active? Habar n-am. Cert este că imediat ce portarea numărului de telefon a fost posibilă m-am dus într-o reprezentanță Digi și mi-am făcut un abonament.

La momentul respectiv m-am bucurat de oferta celor de la Digi. 2 euro pe lună pentru abonamentul optim nelimitat suna foarte bine. Vitezele maxime atinse în București au fost de 40mbps. Deloc impresionant însă mereu stabil și ieftin. Singura problemă reală de care m-am lovit era lipsa semnalului la țară.

Atenție, prin “la țară” nu mă refer undeva in vârf de munte sau într-un cătun uitat de lume, ci în comuna Brezoaele, aflat la circa 10km de orașul Răcari și la 25 km de București. Suntem atât de aproape de București încât mai bine îți cumperi o casă aici sau îți construiești o vilă decât să stai în Militarii Residence. Ai toate șansele să ajungi mai repede la muncă făcând naveta de aici.

7 ani mai târziu problema semnalului rămâne la fel de mare. Daca am nevoie să sun pe cineva trebuie să mă plimb prin curte după semnal. Dacă cineva dorește să mă sune trebuie întâi să-mi trimită un mesaj prin Facebook, WhatsApp sau poate o scrisoare prin poștă, să stabilim ora la care să mă urc pe acoperiș pentru viitorul apel.

Dacă sunt afară am semnal 3G/4G intermitent, nici vorbă de conexiune la datele mobile. Daca sunt în casă dispare orice urma de semnal.

Hartă acoperire semnal 4G Digi Mobil

Alternative? Vodafone și Orange au probleme similare. Semnal foarte slab iar ofertele de preț la abonamente mi se par incredibil de mari comparativ cu Digi. Telekom este singurul care reușește să asigure cam 40% din indicatorul de semnal însă nu ii am deloc la inimă din varii motive.

În curând se face un an de când m-am mutat înapoi în Brezoaele, un an de când plătesc un abonament la Digi Mobil absolut degeaba, un an de când nu beneficiez de serviciile lor.

Cârcotașii ar zice, bai boule, închide abonamentul dacă nu-ți convine. Migrează în altă rețea. Așa este. Soluția ușoară este să renunț la abonament și să portez numărul in Telekom, însă nu-mi doresc asta.

Problema trebuie confruntată cu cei de la către Digi. Din punctul meu de vedere, oricât de Best effort este serviciul oferit, nu-i o scuză să nu iei măsurile necesare.

Nu roaming, nu colaborare cu alta rețea, ci prezenta fizică în comună cu propriile echipamente. Asta este rezolvarea corectă, nu doar pentru mine cu și pentru restul abonaților Digi Mobil din regiune.

O să mai păstrez abonamentul încă 3 luni, apoi trebuie să i-au o hotărâre în privința asta. Cel mai probabil, dacă Digi nu rezolva nimic între timp, voi ateriza în ograda celor de la Telekom, însă nu abonament ci cartelă prepaid. Mi se pare mult mai avantajos.

Prin publicarea acestui articol consider că dialogul a fost deschis. Rămâne de văzut dacă Digi vor utiliza dreptul la replică. Numărul meu de telefon este public. Mă pot suna oricând, dacă am semnal…

Lasa si tu un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.